24. veljače 2015.

Torta sa višnjama i bijelom čokoladom

Predivna torta. Neodoljivog ukusa i izgleda. Pogodna za svaku priliku: rođendani, proslave, poklon. Ni u jednoj prilici vas neće iznevjeriti.


Sastojci
2 gotove kore za tortu

7 dcl. mlijeka
80 g. gustina
100 g. bijele čokolade
100 g. šećera

4 dcl slatke pavlake
2 kesice vanilin šećera

20 g. želatina u prahu
1 dcl vode

500 g. višanja iz kompota
2 šlaga



Priprema

Gustin skuhati u mlijeku, u vrelo dodati bijelu čokoladu i ostaviti da se ohladi i stegne.

Želatin staviti u vodu da nabubri. POsle desetak minuta blago zagrijati da se istopi, ostaviti da se prohladi.
U međuvremenu umutiti slatku pavlaku sa vanilin šećerom u čvrst šlag, dodavati postepeno hladan fil, sve zajedno dobro umutiti mikserom pa umješati i želatin.

Na tacnu staviti obruč za torte prečnika 24 cm. Staviti koru, poprskati mlijekom ili sirupom, rasporediti red fila, staviti pola višanja, opet fil, višnje i na kraju fil. Staviti i drugu koru i nju poprskati mlijekom.
Tortu ostaviti da prenoći, pažljivo prvo nožem odvojiti obruč pa ga skinuti.
Ukrasiti šlagom.

0 komentari :

Objavi komentar