Predivna torta. Neodoljivog ukusa i izgleda. Pogodna za svaku priliku: rođendani, proslave, poklon. Ni u jednoj prilici vas neće iznevjeriti.
Sastojci
2 gotove kore za tortu
7 dcl. mlijeka
80 g. gustina
100 g. bijele čokolade
100 g. šećera
4 dcl slatke pavlake
2 kesice vanilin šećera
20 g. želatina u prahu
1 dcl vode
500 g. višanja iz kompota
2 šlaga
Priprema
Gustin skuhati u mlijeku, u vrelo dodati bijelu čokoladu i ostaviti da se ohladi i stegne.
Želatin staviti u vodu da nabubri. POsle desetak minuta blago zagrijati da se istopi, ostaviti da se prohladi.
U međuvremenu umutiti slatku pavlaku sa vanilin šećerom u čvrst šlag, dodavati postepeno hladan fil, sve zajedno dobro umutiti mikserom pa umješati i želatin.
Na tacnu staviti obruč za torte prečnika 24 cm. Staviti koru, poprskati mlijekom ili sirupom, rasporediti red fila, staviti pola višanja, opet fil, višnje i na kraju fil. Staviti i drugu koru i nju poprskati mlijekom.
Tortu ostaviti da prenoći, pažljivo prvo nožem odvojiti obruč pa ga skinuti.
Ukrasiti šlagom.
0 komentari :
Objavi komentar