25. veljače 2015.

Mocart

Mocart Mocart Sastojci za biskvit:
  • 5 jaja
  • 18 dag šećera
  • 16 dag brašna
  • 1

    prašak za pecivo
  • 2 dl mleka
  • 2 dl ulja
  • 10 velikih kasika oraha
Krema:
  • 0,5 l mleka
  • 1 puding od vanile
  • 2 supene kasike brašna
  • 25 dag šećera
  • 25

    dag margarina
Priprema:
Za biskvit najpre izmiksati jaja sa šećerom, dodati ulje i mleko i na kraju brašno pomešano s praškom za pecivo i orasima (po potrebi dodati brašna). Smesu izliti u lim (manji) prekriven pek papirom. Peći na 180 C. Kad je gotov izvaditi iz lima, skinuti papir, i hladan prerezati vodoravno na pola.
Za kremu skuvati puding s brašnom i šećerom na mleku. Ohladiti. Margarin penasto izraditi, a zatim izmešati s kremom. Kremu podeliti na dva dela. Slagati – biskvit, polovina kreme, biskvit, druga polovina kreme. Na kraju posuti mlevenim orasima…..Mozete po kremi ako hocete premazati 200 ml umucene satke pavlake i onda posuti mlevenim orasima….

Napomene: Recept sam pronašla na Kulinarici.
Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar