17. studenoga 2014.

Pileće tortilje


Pilece tortille... Sastojci
  •  6 tortilla
  •  200-300gr pileceg przenog mesa
  •  200-300gr. cheddar sira ili drugi topljivi
  •  4-5 struka mladog luka
  •  8 listova przene slanine
  •   kiselo vrhnje i salsa


Priprema

Težina:
Jednostavno
  1.    
    Prije nego pocnete praviti  tortille  vazno je da sve  pripremljene sastojke imate nadohvat ruke.
  2.    
    U tavu velicine tortille dodajte 2 zlice ulja.Neka se malo zagrije a zatim stavite 1 tortillu.VAZNO je da imate tavu koja se ne lijepi.Smanjite temperaturu ringle izmedu medium i najmanje.
  3.    
    Preko tortille stavite topljivi sir po izboru.
  4. 4
    Preko sira stavite isjeckanu pecenu piletinu,slaninu i mladi luk.
  5.    
    Preko mladog luka pospite ponovo sa sirom.
  6.  
    Stavite drugu tortillu preko sira.


  7.    
    Pazljivo okrenite tortillu sa zeljeznom spatulom i neka se druga tortilla zapece.
  8.    
    Isjecite kao za pizzu i sluzite vruce uz kiselo vrhnje i salsu.

Posluživanje

Mozete koristiti sve vrste  ostataka mesa.Takoder mozete dodavati povrce po zelji.Ili mozete praviti samo sa povrcem.Ovdje sam dodavala 200-300gr.sto znaci da mozete dodavati manju ili vecu kolicinu sastojaka.

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar