Sastojci
- 3 kg crvene paprike
- 3kg zelene paprike
- 3 kg plavi patlidzan
- 1veza persuna
- 2 glavice belog luka
- 2 dl vinsko sirce
- 200gr secer
- 1 dl ulje
- so po ukusu
- ulje za dolivanje
Priprema
- Težina:
-
Paprike i plavi patlidzan ispecite i stavite u kese da se malo ohladi .Paprike oljustite, izvadite im rucke i semenke.Plavi patlidzan isto tako oljustite.
-
Gotovo povrce iseckajte na kocke.Naseckajte i persun a beli luk oljustite pa naseckajte na sitne kockice.
-
Napravite solilo od vinskog sirceta , ulja i secer,a sol dodajte po ukusu.Promesajte i dodajte u seckano povrce.
-
Sve dobro promesajte i sa gotovom smesom punite sterilizovane tegle.Na kraj zalijte sa malo ulja i zatvorite tegle.Tegle stavite u lonac zalijte ih vodom i kuvajte 15 minuta otkako voda pocne da kljuca.Gotove tegle izvadite i ostavite da se ohlade.
0 komentari :
Objavi komentar