21. studenoga 2014.

Šarena salata


Sarena salata


Sastojci

  •  3 kg crvene paprike
  •  3kg zelene paprike
  •  3 kg plavi patlidzan
  •  1veza persuna
  •  2 glavice belog luka
  •  2 dl vinsko sirce
  •  200gr secer
  •  1 dl ulje
  •   so po ukusu
  •   ulje za dolivanje

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Paprike i plavi patlidzan ispecite i stavite u kese da se malo ohladi .Paprike oljustite, izvadite im rucke i semenke.Plavi patlidzan isto tako oljustite.


  2. Gotovo povrce iseckajte na kocke.Naseckajte i persun a beli luk oljustite pa naseckajte na sitne kockice.
  3. Napravite solilo od vinskog sirceta , ulja i secer,a sol dodajte po ukusu.Promesajte i dodajte u seckano povrce.
  4. Sve dobro promesajte i sa gotovom smesom punite sterilizovane tegle.Na kraj zalijte sa malo ulja i zatvorite tegle.Tegle stavite u lonac zalijte ih vodom i kuvajte 15 minuta otkako voda pocne da kljuca.Gotove tegle izvadite i ostavite da se ohlade.

Još slika

0 komentari :

Objavi komentar