21. studenoga 2014.

Đem od mandarina


Djem od Mandarina


Sastojci

  •  1 kg mandarina
  •  700 g secera
  •  1 limun ( korica i sok )
  •  1 vanilija
  •  1 zlica ruma

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1.   Djem od Mandarina 

    Ako koristis mandarine za koje nisi siguran dali su prskane odvoji tri i potopi ih u vodu u kojoj je otopljeno nekoliko zlica sode bikarbone . Pusti neka se mandarine tako namacu preko noci , isto napravi i sa limunom . Sutradan operi mandarine i stavi ih u malo vode pa ih kuhaj dok ne omekasaju oko 10 min. 
  2.   Djem od Mandarina 
    U medjuvremenu ostatak mandarina oguli i samo prepolovi . Stavi ih u odgovarajucu posudu , dodaj secer i prokuhane mandarine , te sve kuhaj 30 min. 
  3.   Djem od Mandarina 
    Nakon 30 min stapnim mikserom usitni skuhane mandarine , vrati na vatru i kuhaj jos 10 min . Na kraju u djem dodaj vaniliju , sok i koricu limuna kao i rum . Djem mozda nece izgledati gust , ali ce se tokom hladjenja dosta zgusnuti .
  4.   Djem od Mandarina
    Staklenke zagrij u pecnici i u vrele ulijevaj vreli djem . Odmah zatvaraj i okreci naopako tako da se same vakumiraju . Ohladjeni djem cuvaj na tamnom i hladnom mjestu .

Još slika

0 komentari :

Objavi komentar