Sastojci
- Broj osoba:
- 1 velika glavica karfiola, iskidana na podjednake cvetove
- 5-6 cena propasiranog belog luka
- 3 kasike eksttra devicanskog ulja ili ulja od semenki grozdja
- 50 gr sveze narendanog parmezana
- 1 -2 kasike sveze iseckanog persuna
- po ukusu soli i bibera
- 1 kasika italijanskog zacina
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Zagrejati rernu na 200*C
-
Puterom podmazati vecu vatrostalnu ciniju.
-
U vecu ciniju staviti propasirani beli luk, maslinovo ulje, soli i bibera i dodati iskidani karfiol pa dobro izmesati da se sve sjedini.
-
Sipati u podmazanu vatrostalnu posudu pa peci oko 25 minuta i negde na pola vremena promesati.
-
Dodati rendani parmezan i persun, sve promesati pa vratiti jos 3 do 5 minuta da vam fino porumeni.
Bon Appetit!!!
0 komentari :
Objavi komentar