17. studenoga 2014.

Pečeni karfiol sa bijelim lukom


Peceni karfiol


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  1 velika glavica karfiola, iskidana na podjednake cvetove
  •  5-6 cena propasiranog belog luka
  •  3 kasike eksttra devicanskog ulja ili ulja od semenki grozdja
  •  50 gr sveze narendanog parmezana
  •  1 -2 kasike sveze iseckanog persuna
  •  po ukusu soli i bibera
  •  1 kasika italijanskog zacina


Priprema

Vrijeme pripreme:
40 min
Težina:
Složeno
  1. Zagrejati rernu na 200*C
  2. Puterom podmazati vecu vatrostalnu ciniju.
  3. U vecu ciniju staviti propasirani beli luk, maslinovo ulje, soli i bibera i dodati iskidani karfiol pa dobro izmesati da se sve sjedini.
  4. Sipati u podmazanu vatrostalnu posudu pa peci oko 25 minuta i negde na pola vremena promesati.
  5. Dodati rendani parmezan i persun, sve promesati pa vratiti jos 3 do 5 minuta da vam fino porumeni.
    Bon Appetit!!!

Posluživanje

U originalnom receptu ne pise hlebne mrvice, ja sam koristila 2 kasike japanski style hlebne mrvice, panko.

Related Posts:

  • Torta sa medom Potrebno je:za testo: 200 g šećera, 3 kašike meda, 80 g putera isečenog na komade, 1 ravna kašičica sode bikarbone, 3 jajeta, 360 g brašnaza fil: 200 g omekšalog putera, 250 g krem sira, 500 ml slatke pavlake Priprema:testo… Read More
  • Požunske kiflice (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kiflice" height="300" src="http://tortekolaci.rs/images/Po%C5%BEunske_kiflice.jpg" style="float: left; margin-right: 4px;" width="400" /Potrebno je: 500 g brašna, … Read More
  • Tufahije Potrebno je:5 do 6 većih jabuka, 200 gr mlevenih oraha, 600 gr šećera, 2 belanca, 2 kesice šlaga, vanilin šećer (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ili štapić vanile, nek… Read More
  • Čoko torta sa kupinama Potrebno je:za koru: 6 belanaca, 6 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kašika šećera, 5 kašika brašnaza fil: 300 g kupina, 6 žumanaca, 8 kašika šećera, 750 ml mleka, 1 pudi… Read More
  • Pariske štanglice Potrebno je: 150 g mlevenih lešnika, 350 g šećera, 150 mlevenog posnog keksa, 125 g margarina, po prstohvat cimeta, muskatnog oraščića i karanfilića. Za glazuru: 250 g šećera u prahu, sok od limuna, 6 kašika vrele vode i … Read More

0 komentari :

Objavi komentar