Sastojci
- Broj osoba:
- 2 kantice X 400 gr mariniranih
- 3-4 cena belog luka
- 1/2 kasicice mlevenog kumina
- oko 100 ml ekstra devicanskog maslinovog ulja
-
po ukusu
soli i sveze mlevenog bibera
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Staviti srca od artichoka, koja su marinirana u ulju, u multi praktik, zajedno sa belim lukom, mlevenim kuminom i oko 100 ml ekstra devicanskog maslinovog ulja.
-
Smrviti u multi praktiku pa dodati soli i sveze mlevenog bibera. -
Sipati u posudu pa preliti sa maslinovim uljem.
-
Posluziti sa krekerima, pita hlebom ( koji ste prethodno malo zagrejali u rerni) ili sa stapicima celera ili sargarepe.
Bon Appetit!!
Posluživanje
Ako kojim slucajem mozete da kupite grilovane artichoke koje su u teglicama u ulju, bice vam mnogo lepsi ukus nego obicne. U multipraktik, sa artichokama mozete dodati i saku svezih listova bosiljka, pa samleti sve zajedno.Iz moje nove knjige “sve za pola sata”
0 komentari :
Objavi komentar