3. lipnja 2015.

Diplomata krempita

Diplomata krempita Diplomata krempita
















Sastojci za koru:
  • 7 žumanca
  • 200gr šećera u prahu
  • 9 kašika vode
  • 200gr brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika kakao praha
Sastojci za fil:
  • 4 pudinga od vanile
  • 2 vanilin šećera
  • 10 kašika šećera u prahu
  • 1 l vode
  • 7 belanca
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 4 kesice belog šlaga
Priprema:
1. Žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa polako dodati vodu. U posebnoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i kakao, i polako dodati žutoj masi.
2. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje, pa peći u zagrejanoj rerni na 150⁰C oko 20 minuta.
3. Dok se kora peče, pripremimo fil. Belanca umutiti sa 5 kašika šećera u čvrsti sneg.
4. Prašak za puding pomešamo sa malo vode, da dobijemo glatku masu, a ostatak vode sa šećerom stavimo da se kuva. Kada vode proključa, sipamo puding u vodu i kuvamo dok ne dobijemo kremastu masu.
5. U još topli puding dodamo sneg od belanca.
6. Gotovu koru izvadimo iz pleha, stavimo na nju žuti fil, i vratimo u pleh na 5 minuta, da bi se fil malo stvrdnuo.
7. Na ohlađen kolač stavimo šlag.
Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar