za testo: 200 g šećera, 3 kašike meda, 80 g putera isečenog na komade, 1 ravna kašičica sode bikarbone, 3 jajeta, 360 g brašna
za fil: 200 g omekšalog putera, 250 g krem sira, 500 ml slatke pavlake
Priprema:
testo: umutite jaja
sa sodom bikarbonom. Na pari rastopite puter sa šećerom i medom, stalno mešajući (oko 5 minuta). Potom, u tu smesu sipajte jaja, neprestano mešajući dok ih dodajete. Sklonite s vatre, pa umešajte brašno, malo pomalo. Dobićete lepljivo testo.
fil: mikserom umutite slatku pavlaku u čvrst šlag; u drugom sudu umutite i puter da postane penast, a u trećem izmutite krem sir. Pomešajte puter i sir, pa umešajte i šlag od pavlake.
Na jednu koru namažite četvrtinu fila, pokrijte drugom korom, namažite drugom četvrtinom fila,
pa nastavite ovako dok ne utrošite kore i fil, završavajući filom. Pospite izmrvljenom korom, dobro pokrijte providnom folijom, pa prebacite u frižider preko noći.
0 komentari :
Objavi komentar