27. siječnja 2015.

Torta sa medom


torta-sa-medomPotrebno je:
za testo: 200 g šećera, 3 kašike meda, 80 g putera isečenog na komade, 1 ravna kašičica sode bikarbone, 3 jajeta, 360 g brašna
za fil: 200 g omekšalog putera, 250 g krem sira, 500 ml slatke pavlake


Priprema:
testo: umutite jaja

sa sodom bikarbonom. Na pari rastopite puter sa šećerom i medom, stalno mešajući (oko 5 minuta). Potom, u tu smesu sipajte jaja, neprestano mešajući dok ih dodajete. Sklonite s vatre, pa umešajte brašno, malo pomalo. Dobićete lepljivo testo.

Ostavite ga da se rashladi.Potom, podelite testo na 5 jednakih dela, pa svaki razvucite u krug prečnika 15 cm. Svaki krug prebacite na po list papira za pečenje, pa ih pecite, jednog po jednog, 7-8 minuta na 180°C. Prebacite kore na žičani stalak za kolače da se ohlade. Jednu koru sitno izmrvite ili sameljite.
fil: mikserom umutite slatku pavlaku u čvrst šlag; u drugom sudu umutite i puter da postane penast, a u trećem izmutite krem sir. Pomešajte puter i sir, pa umešajte i šlag od pavlake.
Na jednu koru namažite četvrtinu fila, pokrijte drugom korom, namažite drugom četvrtinom fila,

pa nastavite ovako dok ne utrošite kore i fil, završavajući filom. Pospite izmrvljenom korom, dobro pokrijte providnom folijom, pa prebacite u frižider preko noći.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar