27. siječnja 2015.

Pariske štanglice

19cPotrebno je:
150 g mlevenih lešnika, 350 g šećera, 150 mlevenog posnog keksa, 125 g margarina, po prstohvat cimeta, muskatnog oraščića i karanfilića. Za glazuru: 250 g šećera u prahu, sok od limuna, 6 kašika vrele vode i nekoliko kapi ulja.

Priprema:
Na srednjoj

temperaturi skuvajte 100 ml vode i šećer. Kad proključa, kuvajte još tri minuta, posudu sklonite s ringle, dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi. Zatim umešajte mlevene lešnike, keks, cimet, muskatni oraščić i karanfilić. Smesu sipajte u pleh obložen masnim papirom i poravnajte. U činiju stavite šećer u prahu, postepeno nalivajte vrelu vodu i brzo mutite varjačom. Sipajte sok od limuna i ulje,

promešajte, prelijte koru od lešnika, ohladite i sutradan isecite na štanglice.

Related Posts:

  • MINI HOT DOG POTREBNO JE: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pakovanje lisnatog testa, 10 viršli, 1 jaje, malo putera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRIPREMA: Lisnato testo otopite i… Read More
  • MRAMORNI KOLAČ POTREBNO JE: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 120 g crne čokolade, 2 kašike kafe, 195 g brašna, 1 prašak za pecivo, ¼ kašičice soli, 120 g putera, 200 g šećera, 2 jajeta, 1 kašičica ekstrakta od … Read More
  • KROASANI SA SIROM I ŠUNKOM POTREBNO JE: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pakovanje lisnatog testa, 200 g šunke, 200 g rendanog kačkavalja, 1 jaje, malo vode PRIPREMA: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(… Read More
  • Panirani medaljoni (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE 600 g pilećeg belog mesa, veza zeleni, 1 jaje, kriška belog hleba, malo mleka, so, biber, 50 g maslaca, 200 g šampinjona, manja glavica crnog luka, … Read More
  • AMERIČKA PITA SA JABUKAMA POTREBNO JE: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 350 g brašna, 1 kašičica soli, 2 kašike šećera, 230 g putera, 100 ml ledene vode ZA FIL: 1 kg jabuka, 100 g šećera, 1 kašika limunovog soka, 1 kašiči… Read More

0 komentari :

Objavi komentar