28. rujna 2014.

MRAMORNI KOLAČ

POTREBNO JE:



120 g crne čokolade, 2 kašike kafe, 195 g brašna, 1 prašak za pecivo, ¼ kašičice soli, 120 g putera, 200 g šećera, 2 jajeta, 1 kašičica ekstrakta od vanile,, 120 ml kisele pavlake



PRIPREMA: Čokoladu otopite sa kafom, pa pustite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i solju, a u odvojenoj činiji umutite puter sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje i vanilu. Polako dodajte brašno, i na kraju pavlaku. Testo podelite, pa u jednu polovinu dodajte čokoladu sa kafom i pomešajte. Dve smeše naizmenično sipajte u pravougaoni kalup, pa nožem pomešajte da se dobiju lepe šare. Pecite sat vremena na 180 stepeni.
 

Related Posts:

  • 3 deserta za probirljive sladokusce! Egzotični miris i specifičan, blagi ukus kokosa, uvek je bio inspiracija domaćicama za pripremanje poslastica. Predlažemo vam oprobane recepte za kolače, a na vama je samo da ih ispečete i gustirate. Kairos kocke (Fo… Read More
  • Oduševit će vas rolada s dvije kreme (FOTO) Slasna rolada s čokoladnom kremom, aromom naranče i slatkim vrhnjem pravo je osvježenje Rolada (Foto: Tportal) Iz kuhinje Ljiljane Nieder izašla su brojna slatka (i slana) mala remek-djela, a njezine odlične i do u … Read More
  • Torta S puslicama  Nema pečenja, gotova za najviše 20 minuta! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastav: 4 jaja, 200 g puslica, 1 čokolada za kuhanje, 200 g šećera u prahu, 300 gr mljevenog keksa, 1 margarin, … Read More
  • Brza keks torta! Jednostavna i ukusna torta koja se veoma brzo pravi... i još brže pojede. Brza keks torta (Foto: Stvarukusa) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 500g petit beurre keksa 4 žumancet… Read More
  • Turski kadaif (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Šerpu sa šećerom i vodom stavite na vatru. Nakon što proključa i tečnost se blago zgusne, skinite s vatre. Ostavite da se ohladi. Kadaif što sitnije iz… Read More

0 komentari :

Objavi komentar