28. rujna 2014.

Panirani medaljoni





POTREBNO JE
600 g pilećeg belog mesa, veza zeleni, 1 jaje, kriška belog hleba, malo mleka, so, biber, 50 g maslaca, 200 g šampinjona, manja glavica crnog luka, 200 g gaude
ZA POHOVANJE brašno, jaje, kukuruzno brašno


PRIPREMA

Zelen očistite kao za supu, nalijte vodom i stavite belo meso da se skuva s povrćem. Kuvano meso prohladite i sameljite. Sredinu hleba natopite u mleko, iscedite i dodajte mlevenoj piletini. Dodajte jaje, omekšali maslac, so i biber, pa masu dobro izmesite rukama. Šampinjone propržite s lukom, a sir isecite na tanke listove. Mleveno meso podelite na četiri dela i od svakog napravite četvrtast oblik. Po sredini poređajte listove sira, preko njega stavite nadev od šampinjona, preklopite i rukom oblikujte medaljone. Uvaljajte ih u brašno, zatim u jaja, pa u kukuruzno brašno. Pržite na zagrejanom ulju da lepo porumeni.

Related Posts:

  • Rođendanska pizza torta! Ako vaša draga osoba nije ljubitelj poslastica, a bliži joj se rođendan, obradujte je ovom fenomenalnom pizza tortom! Ovo je definitivno torta, sastoji se od kora i od punjenja, ali ne sadrži sastojke karakteristične za ro… Read More
  • Grčka gozba – pileći suvlaki sa rižom i povrćem Ako želite napraviti večeru ili ručak inspirisan grčkom kuhinjom onda za vas imamo preporuku za pravu malu gozbu. U pitanju je grčki suvlaki … Read More
  • Kremasta piletina sa švajcarskim sirom Nama od samog ovog naslova ide voda na usta. Probajte piletinu pripremljenu na ovaj način i sigurni smo da će  brzo postati omiljeno jelo vaših ukućana.   Ovo nije niskokalorični recept i svi koji paze na k… Read More
  • Brza piletina sa povrćem. Za sve one koji ne žele previše vremena provoditi u kuhinji posebno tokom toplijih dana, a opet žele kuhan obrok, donosimo sjajan recept – brza piletina sa povrćem. Ukusna, hranjiva i zdrava, a biće gotova za čas pos… Read More
  • Italijanska mesna torta Spremite se, na red dolazi bogata mesna torta. Na Mama Ozzys table blogu pronašli smo ovaj fenomenalni recept za bogatu pitu/tortu koja može da se posluži kao toplo predjelo, ali bez problema može poslužiti i kao… Read More

0 komentari :

Objavi komentar