13. studenoga 2014.

Marshmallow biscuits


Sastojci

  • Biscuits

  •  180g omeksalog maslaca
  •  170g smedjeg secera
  •  srz od 1 van. stapica (ja sam koristila obicni van. secer)
  •  2 jaja
  •  220g brasna
  •  220g integralnog brasna
  •  1 zlicica

    praska za pecivo
  •  1 zlicica sode bikarbone
  •  prstohvat soli
  • Marshmallow

  •  10g zelatine u listovima
  •  330g secera
  •  16g meda
  •  125ml vode
  •  srz od1 van. stapica (kod mene opet van. secer)
  • ...i jos

  •  4 zlice marmelade od jagoda ili malina
  •  ulje za podmazivanje forme
  •  secer u prahu
  •  300g tamne cokolade


Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Maslac, secer i istruganu srz od jednog van. stapica oko pet minuta mikserom pjenasto umutiti.Dodati jaja i dobro sjediniti. Zatim dodati brasno, prasak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli. Zamijesiti tijesto, podijeliti ga na dva dijela i svaki dio na lagano pobrasnjenoj povrsini razvaljti na 3 mm debljine. Razvaljano tijesto poloziti na dva pleha oblozena papirom za pecenje i ostaviti 30min. u hladnjaku. (Ja sam ovo odmah razvaljala na lagano pobrasnjenom papiru za pecenje, tako da poslije nema nepotrebnog prebacivanja.) Nakon 30min. izrezivacom za kekse, casom (ili sta vec imate, a moze posluziti svrsi) promjera 6, 5 cm izrezati 32 kruga i stavljati ih na 2 papirom za pecenje oblozena pleha. Razmak izmedju krugova bi trebao biti 3 cm. Peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 180° oko 10 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Ostaviti da se ohlade.
  2. Za Marshmallow zelatinu u listovima izlomiti na sitne komadice, preliti sa 80ml hladne vode i ostaviti pet minuta da nabubri. Secer, med i 125ml vode staviti u manji lonac i na umjerenoj temperaturi mjesajuci zagrijavati dok se sav secer ne otopi. Zatim pojacati temperaturu i kuhati 2 minute, dok sirup ne postigne 115°C. (ovo je za one koji imaju kuhinjski termometar, ja nemam, znaci moze i bez toga. Za nas koji nemamo, jednostavno kuhati 2 minute..)
  3. Iz zelatine istisnuti svu vodu i staviti je u posudu za miksanje. Lagano mikserom mijesati, a sirup u tankom mlazu dodavati uz rub posude. Dodati srz od van. stapica i dalje lagano mijesajuci. Sada pojacati mikser na najjace sto moze i miksati 10 minuta dok smjesa ne postane pjenasta i cvrsta, a volumen se utrostruci. Izliti masu u lagano nauljen pleh (20X30cm) da bude oko 2cm visoka. Povrsinu zagladiti sa lagano nauljenom skrticom ili nozem, ukoliko je potrebno. Ostaviti oko 3 sata da se stisne i slegne. Nakon toga izrezivac, modlu ili casu (promjera 6, 5cm) uvaljti u secer u prahu i izrezati 16 krugova.
  4. Marmeladu zagrijati, premazati keks s marmeladom, na keks staviti Marshmallow i poklopiti drugim sa marmeladom namazanim keksom. Ostaviti da stoje 10min.
  5. Cokoladu istopiti na vodenoj kupelji. Svaki Marshmallow Biscuits umociti do pola u cokoladu, otresti visak cokolade i slagati na papir za pecenje. Ostaviti 15min. da se stisne.
  6. U dobro zatvorenoj posudi moze se drzati 7 dana u hladnjaku, a 3 dana izvan hladnjaka.
  7. uzivati…

Related Posts:

  • Što se sve može s pivom ? Najčešće, odgovor bi bio – popiti. Međutim, pivo se može koristiti u vrlo neobičnim situacijama… U kuhinji S pivom je sve ukusnije, stoga se ono često koristi za mariniranje, i to bilo koje vrste mesa. Prelijte… Read More
  • Frigana riba O ribi smo već pisali prilikom dijeljenja pojedinih recepata, a posebno o značaju upotrebe te iste. Ali treba ponoviti da bi za vaš organizam kao i zdravlje bilo poželjno da barem dvaput sedmično u svoj obrok unesete i ri… Read More
  • Kinder milch schnitte   Sastojci potrebno  5jaja  5 zlicabrasna  1 zlicavanil secera  2 velike pune zlicekakaa  na vrh nozaprasak za pecivo  5 zlicasecera krema  250 mlvrhnja za slag  1sla… Read More
  • Kinder bueno torta   Biskvit: 6 bjelanjaka 4 žlice brašna 6 žlica šećera Krema: 1 L mlijeka 10 žlica gustina 6 žumanjaka 10 žlica šećera 200 g maslaca 1 žličica ekstrakta vanilije 100 g mliječne čokolade Dodatni sastojci: 100… Read More
  • Juneći gulaš Sastojci Broj osoba:  60 dagjunećeg buta  2 glaviceluka  3 čenačešnjaka  papar  sol  1 žlicavegete  pola žličicemljevene crvene paprike (po želji)  5 dlpasirane rajčice  … Read More

0 komentari :

Objavi komentar