-
Maslac, secer i istruganu srz od
jednog van. stapica oko pet minuta mikserom pjenasto umutiti.Dodati jaja
i dobro sjediniti. Zatim dodati brasno, prasak za pecivo, sodu
bikarbonu i prstohvat soli. Zamijesiti tijesto, podijeliti ga na dva
dijela i svaki dio na lagano pobrasnjenoj povrsini razvaljti na 3 mm
debljine. Razvaljano tijesto poloziti na dva pleha oblozena papirom za
pecenje i ostaviti 30min. u hladnjaku. (Ja sam ovo odmah razvaljala na
lagano pobrasnjenom papiru za pecenje, tako da poslije nema nepotrebnog
prebacivanja.) Nakon 30min. izrezivacom za kekse, casom (ili sta vec
imate, a moze posluziti svrsi) promjera 6, 5 cm izrezati 32 kruga i
stavljati ih na 2 papirom za pecenje oblozena pleha. Razmak izmedju
krugova bi trebao biti 3 cm. Peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 180°
oko 10 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Ostaviti da se ohlade.
-
Za Marshmallow zelatinu u listovima
izlomiti na sitne komadice, preliti sa 80ml hladne vode i ostaviti pet
minuta da nabubri. Secer, med i 125ml vode staviti u manji lonac i na
umjerenoj temperaturi mjesajuci zagrijavati dok se sav secer ne otopi.
Zatim pojacati temperaturu i kuhati 2 minute, dok sirup ne postigne
115°C. (ovo je za one koji imaju kuhinjski termometar, ja nemam, znaci
moze i bez toga. Za nas koji nemamo, jednostavno kuhati 2 minute..)
-
Iz zelatine istisnuti svu vodu i
staviti je u posudu za miksanje. Lagano mikserom mijesati, a sirup u
tankom mlazu dodavati uz rub posude. Dodati srz od van. stapica i dalje
lagano mijesajuci. Sada pojacati mikser na najjace sto moze i miksati 10
minuta dok smjesa ne postane pjenasta i cvrsta, a volumen se
utrostruci. Izliti masu u lagano nauljen pleh (20X30cm) da bude oko 2cm
visoka. Povrsinu zagladiti sa lagano nauljenom skrticom ili nozem,
ukoliko je potrebno. Ostaviti oko 3 sata da se stisne i slegne. Nakon
toga izrezivac, modlu ili casu (promjera 6, 5cm) uvaljti u secer u prahu
i izrezati 16 krugova.
-
Marmeladu zagrijati, premazati keks s
marmeladom, na keks staviti Marshmallow i poklopiti drugim sa
marmeladom namazanim keksom. Ostaviti da stoje 10min.
-
Cokoladu istopiti na vodenoj
kupelji. Svaki Marshmallow Biscuits umociti do pola u cokoladu, otresti
visak cokolade i slagati na papir za pecenje. Ostaviti 15min. da se
stisne.
-
U dobro zatvorenoj posudi moze se drzati 7 dana u hladnjaku, a 3 dana izvan hladnjaka.
-
uzivati…
0 komentari :
Objavi komentar