Sastojci
- 25 g maslaca
- 1 žličica šećera u prahu
- 1 žličica kakaa
- 1 Lava Muffins Dolcela By Podravka
- 2 jaja
-
2 žlice
tople vode
- 1 žlica voćnog likera
- 30 g oguljenih pistacija
- 200 g svježeg voća
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Kalupe za nabujak (4 komada, 7 cm Ø) namažite maslacem.
-
Kakao i šećer u prahu dobro promiješajte, pa tom mješavinom obložite namazane kalupe, a višak smjese istresite.
-
Mješavinu za Lava muffine uspite u posudu, dodajte jaja, vodu i liker.
-
Sve zajedno miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom jednu minutu, dok ne dobijete glatko tijesto.
-
Dobivenu mješavinu ulijte u pripremljene kalupe, stavite ih u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite 10 minuta.
-
Pečene kolače izvadite iz pećnice i pustite neka se ohlade pet minuta.
-
Kalupe potom okrenite na tanjur za posluživanje i lagano istresite kolač.
0 komentari :
Objavi komentar