10. srpnja 2014.

Juneći gulaš


Sastojci

Broj osoba:
  •  60 dagjunećeg buta
  •  2 glaviceluka
  •  3 čenačešnjaka
  •  papar
  •  sol
  •  1 žlicavegete
  •  pola žličicemljevene crvene paprike (po želji)
  •  5 dlpasirane rajčice
  •  1.5 lvode
  •  lovorov list
  •  peršin
  •  1 žlicakrušnih mrvica   
  • Priprema

    Vrijeme pripreme:
    1. 1
      Luk i češnjak narezati na sitno ili kao ja staviti u sjeckalicu da se dobro usitne pa popržiti na malo ulja. Dok se prži luk ukoliko je potrebno podlijevati sa vodom da ne zagori.
    2. 2
      Kad je luk gotov, dodati meso, sol, papar i pržiti dok ne dobije lijepu boju, zatim dodati vegete, peršina i lovorov list. Par minuta miješati pa dodati pasiranu rajčicu i vode da bude u visini prsta-dva preko mesa.
    3. 3
      Kuhati oko 40 minuta do sat vremena te na kraju dodati veliku žlicu krušnih mrvica pa kuhati još 10-15 minuta.

    Posluživanje

    Ja radim gulaš sa više tekućeg dijela, ali sa pola litre vode manje dobit ćete dovoljno gust gulaš i neće biti potrebno dodavati krušne mrvice.


0 komentari :

Objavi komentar