Sastojci
- 60 dagjunećeg buta
- 2 glaviceluka
- 3 čenačešnjaka
- papar
- sol
- 1 žlicavegete
- pola žličicemljevene crvene paprike (po želji)
- 5 dlpasirane rajčice
- 1.5 lvode
- lovorov list
- peršin
- 1 žlicakrušnih mrvica
Priprema
- 1Luk i češnjak narezati na sitno ili kao ja staviti u sjeckalicu da se dobro usitne pa popržiti na malo ulja. Dok se prži luk ukoliko je potrebno podlijevati sa vodom da ne zagori.
- 2Kad je luk gotov, dodati meso, sol, papar i pržiti dok ne dobije lijepu boju, zatim dodati vegete, peršina i lovorov list. Par minuta miješati pa dodati pasiranu rajčicu i vode da bude u visini prsta-dva preko mesa.
- 3Kuhati oko 40 minuta do sat vremena te na kraju dodati veliku žlicu krušnih mrvica pa kuhati još 10-15 minuta.
Posluživanje
Ja radim gulaš sa više tekućeg dijela, ali sa pola litre vode manje dobit ćete dovoljno gust gulaš i neće biti potrebno dodavati krušne mrvice.- 1
0 komentari :
Objavi komentar