A ove su palačinke nastale kao ideja mog sina koji se u jednim novinama zagledao u nekakav recept za nešto slično, poželio a mama kao mama, naravno napravilaaaa. Ispalo je fino, pojelo se skoro sve i mogu reći da je ovo bila baš dobra večera. Ovakve malo deblje palačinke ustvari su inačica američkih palačinki (american pancakes) koje oni obično preljevaju javorovim sirupom. Nisam nikad probala originalne američke palačinke, ali ove s komadićima banana i još premazane domaćim pekmezom su bile i više nego dobre. Probajte pa presudite sami, što drugo
Potrebno: (količine sastojaka su proizvoljne, bitno je samo da tijesto bude malo gušće nego za obične tanke palačinke. Ja obično najprije mutim jaja sa šećerom pa postepeno dodajem od svega pomalo i mutim pjenjačom dok ne dobijem potrebnu količinu)
- 3 jaja
- brašno
- mlijeko
- 1/2 praška zapecivo
- 2 žličice šećera
- malo soli
- 2 banane
Priprema:
- Od svih sastojaka umutiti pjenjačom (ili mikserom, kako vam je lakše) tijesto dosta gušće nego za obične palačinke.
- Bananu oguliti i narezati na tanke kolutiće pa ju umiješati kuhačom u smjesu za palačinke.
- Na malu količinu jako zagrijanog ulja izljevati manju količinu lijevanog tijesta sa bananama i pržiti s jedne i s druge strane dok ne porumeni.
- Ocijediti na papirnom ubrusu od suvišne masnoće i poslužiti posipano šećerom u prahu. Najbolje prijaju dok su tople i premazane pekmezom uz šalicu mlijeka.
Dobar tek!
Recept u slikama:
0 komentari :
Objavi komentar