10. srpnja 2014.

Frigana riba

O ribi smo već pisali prilikom dijeljenja pojedinih recepata, a posebno o značaju upotrebe te iste. Ali treba ponoviti da bi za vaš organizam kao i zdravlje bilo poželjno da barem dvaput sedmično u svoj obrok unesete i ribu. Za danas vam donosimo još jedna način pripreme.
frigane ribe


Ribu očistiti od ljuske, izvaditi utrobu i svu krv dobro očistiti, zatim je operite, posolite i ostaviti još 1/2 sata ostoji. 
Veće ribe trebali biste izrezati  na manje komade. 
Posebno pripremite jedan tanjir brašna, a u drugi razmutiti jaje s malo vode ili mlijeka i soli, a na treći tanjur stavite tučene mrvice. 
Pojedini komad umoči u brašno, pa u jaje, a naposlije u mrvice. 
U tavi ugrijati dosta masti i peci pojedine komade. 
Peći se mora kod umjerene vatre, ne prenaglo. 
Prilikom prženja treba paziti da riba na  obje strane lepo zažuti. 
Friganoj ribi dodaje se obično salata, koju možete odabrati prema svom ukusu. 

0 komentari :

Objavi komentar