15. studenoga 2014.

Lahanalı Kolay Börek/turski burek od mesa i kupusa




Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  • Tijesto:

  •  7 gotovih listova jufke
  •  50ml maslinovog ulja
  • Nadjev:

  •  250g mljevene junetine
  •  200g ribanog kupusa/sitno narezanog
  •  1 veća mrkva
  •  2 srednja luka
  •  2žlice nasjeckanog svjezeg peršina
  •  1žličica soli
  •  1žličica papra
  •  1žličica mljevene paprike
  •  1žličica kumina
  • Preljev:

  •  2 jaja
  •  300ml mlijeka
  •  50ml ulja
  •  100g ribanog sira
  •  1paketić praška za pecivo
  •   prstohvat soli

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min


Težina:
Jednostavno
  1.    
    Nadjev;
    Nasjeckajte sitno luk,kupus i naribajte mrkvu.
    U tavu stavite maslinovo ulje pa na njemu prvo izdinstajte luk da uvene i dobije laganu zlatnu boju.
    Dodajte mljeveno meso pa nastavite dinstati da meso promijeni boju.Kad je meso prodinstano dodajte kupus i mrkvu.Nasavite jos par minuta dinstati da sve uvene i poveze se.
    Posolite ,poaprite ,dodajte kumin,mljevenu papriku i sitno nasjeckani persin.
    Sve dobro promijesajte ,maknite s vatre ,isprobajte ako vam odgovara slanost i zacini ostavite da se malo ohladi.
       
  2.  
    Pripremite kalup/slaganje bureka:
    Okrugli kalup za torte 28 cm.premazite lagano uljem pa stavite papir za pecenje.
    Uzmite dvije jufke ,premazite i njih lagano uljem preklopite pa ih zajedno zguzvajte na dno kalupa.
    Uzmite slijedecu jufku ,rasirite je,premazite uljem pa na nju stavite malo nadjeva ( 2 žlice ,ja prije nego pocmem podijelim nadjev tak ada u svaku jufku dode isto nadjeva))kao na slici ,zarolajte i narezite(ja na 10 kom).Narezane krugove okrenite okomito pa u krug slazite u kalupu.Ponavlajte postupak dok ne potrosite nadjev.
       
       
       
       
  3.    
    Preljev:
    U posudicu stavite jaja ,mlijeko ,ulje,prstohvat soli,naribani sir i prasak za pecivo izradite sve vilicom ili pjenjacom da se sve poveze.Prelijte burek u kalupu.
       
       
       
  4.  
    Stavite burek peci u zagrijanu pecnicu na 180C /dok ne dobije finu boju/nekih 20 min.
       
       
  5.    
    Slika prelivenog bureka.
       

Related Posts:

  • Čokoladna bomba Od nekoliko komada ovakvog bombastično dobrog kolača se ne umire a užitak je nenadmašan. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno: 5 jaja 12 dag šećera 5 žlica brašna 1 prašak za pecivo 1 vanil… Read More
  • Lisnati trokutići s mesom Definitivno moja preporuka ne samo za rođendane nego i za svakodnevna popodnevna druženja uz kavu, vino ili jednostavno kao lagana večera ili doručak (ako imate volje paliti pećnicu u rano jutro  ) Ovi su lisnati … Read More
  • Torta sa piškotama i višnjama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO: Za biskvit: 6 jaja15 dag brašna15 dag šećera1 prašak za pecivo1 vanilin šećer1 žlica kakaoa2 žlice tople vodeZa kremu:0,5 l vode4 žlice gustina4 žlice … Read More
  • Fenomenalni čokoladni kolač (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno: 6 jaja 15 dag šećera 1 burbon vanilin šećer 15 dag mljevenih oraha 15 dag čokolade u prahu 1 prašak za pecivo 50 ml mlijeka 4 dl slatkog vrhnja 20 dag… Read More
  • Mramorni cheesecake s bejlisom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je:ZA KORU:100 g krupno izlomljenog suvog čokoladnog ili integralnog keksa50 g oraha3 kašike istopljenog putera1 kašičica kakao prahaZA FIL:720 g krem sira… Read More

0 komentari :

Objavi komentar