15. studenoga 2014.

Lahanalı Kolay Börek/turski burek od mesa i kupusa




Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  • Tijesto:

  •  7 gotovih listova jufke
  •  50ml maslinovog ulja
  • Nadjev:

  •  250g mljevene junetine
  •  200g ribanog kupusa/sitno narezanog
  •  1 veća mrkva
  •  2 srednja luka
  •  2žlice nasjeckanog svjezeg peršina
  •  1žličica soli
  •  1žličica papra
  •  1žličica mljevene paprike
  •  1žličica kumina
  • Preljev:

  •  2 jaja
  •  300ml mlijeka
  •  50ml ulja
  •  100g ribanog sira
  •  1paketić praška za pecivo
  •   prstohvat soli

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min


Težina:
Jednostavno
  1.    
    Nadjev;
    Nasjeckajte sitno luk,kupus i naribajte mrkvu.
    U tavu stavite maslinovo ulje pa na njemu prvo izdinstajte luk da uvene i dobije laganu zlatnu boju.
    Dodajte mljeveno meso pa nastavite dinstati da meso promijeni boju.Kad je meso prodinstano dodajte kupus i mrkvu.Nasavite jos par minuta dinstati da sve uvene i poveze se.
    Posolite ,poaprite ,dodajte kumin,mljevenu papriku i sitno nasjeckani persin.
    Sve dobro promijesajte ,maknite s vatre ,isprobajte ako vam odgovara slanost i zacini ostavite da se malo ohladi.
       
  2.  
    Pripremite kalup/slaganje bureka:
    Okrugli kalup za torte 28 cm.premazite lagano uljem pa stavite papir za pecenje.
    Uzmite dvije jufke ,premazite i njih lagano uljem preklopite pa ih zajedno zguzvajte na dno kalupa.
    Uzmite slijedecu jufku ,rasirite je,premazite uljem pa na nju stavite malo nadjeva ( 2 žlice ,ja prije nego pocmem podijelim nadjev tak ada u svaku jufku dode isto nadjeva))kao na slici ,zarolajte i narezite(ja na 10 kom).Narezane krugove okrenite okomito pa u krug slazite u kalupu.Ponavlajte postupak dok ne potrosite nadjev.
       
       
       
       
  3.    
    Preljev:
    U posudicu stavite jaja ,mlijeko ,ulje,prstohvat soli,naribani sir i prasak za pecivo izradite sve vilicom ili pjenjacom da se sve poveze.Prelijte burek u kalupu.
       
       
       
  4.  
    Stavite burek peci u zagrijanu pecnicu na 180C /dok ne dobije finu boju/nekih 20 min.
       
       
  5.    
    Slika prelivenog bureka.
       

Related Posts:

  • Trokut pita sa sirom Sastojci: 500 gr kora za pitu 400-500 gr mladog sira (kravlji) 4 jaja 2,5 dl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); jogurta 2 dl ulja sol Priprema: Pomješat sir, sol i 2 jajeta. Druga 2 jajeta umutit… Read More
  • Anjoš selet (Anyós szelet) Za braon testo: 175 gr. oštrog brašna 1 prepuna kašičica kakao praha 25 gr. maslaca ili margarina 75 gr. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kristal šećera malo soli ½ kesice praška za pecivo ½ kesic… Read More
  • Snikers Sastojci: 300 g šećera 1 pakovanje maslaca od 125 gr 250 g tamne čokolade 400 g Petit Beure keksa 300 g pečenog (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kiki-rikija voda ulje Priprema: Otopiti 300 g še… Read More
  • Čoko torta Kora: 7 jaja 7 kasika secera 7 kasika brasna 4 kasike kakkaa 1 casa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ulja (2 dl) 1/2 iste soljice vode 1 prasak za pecivo Jaja i secer dobro izmiksat pa dodat ost… Read More
  • Punjene pogačice Testo: 1 kg brašna tip 400 1/2 l mleka 2 dcl ulja 1 kocka svježeg kvasca 1 kasicica šećera 2 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); kasicice soli 1 prašak za pecivo 1 jaje za premazivanje Fil za… Read More

0 komentari :

Objavi komentar