-
Nadjev;
Nasjeckajte sitno luk,kupus i naribajte mrkvu.
U tavu stavite maslinovo ulje pa na njemu prvo izdinstajte luk da uvene i dobije laganu zlatnu boju.
Dodajte mljeveno meso pa nastavite dinstati da meso promijeni
boju.Kad je meso prodinstano dodajte kupus i mrkvu.Nasavite jos par
minuta dinstati da sve uvene i poveze se.
Posolite ,poaprite ,dodajte kumin,mljevenu papriku i sitno nasjeckani persin.
Sve dobro promijesajte ,maknite s vatre ,isprobajte ako vam odgovara slanost i zacini ostavite da se malo ohladi.
-
Pripremite kalup/slaganje bureka:
Okrugli kalup za torte 28 cm.premazite lagano uljem pa stavite papir za pecenje.
Uzmite dvije jufke ,premazite i njih lagano uljem preklopite pa ih zajedno zguzvajte na dno kalupa.
Uzmite slijedecu jufku ,rasirite je,premazite uljem pa na nju stavite
malo nadjeva ( 2 žlice ,ja prije nego pocmem podijelim nadjev tak ada u
svaku jufku dode isto nadjeva))kao na slici ,zarolajte i narezite(ja na
10 kom).Narezane krugove okrenite okomito pa u krug slazite u
kalupu.Ponavlajte postupak dok ne potrosite nadjev.
-
Preljev:
U posudicu stavite jaja
,mlijeko ,ulje,prstohvat soli,naribani sir i prasak za pecivo izradite
sve vilicom ili pjenjacom da se sve poveze.Prelijte burek u kalupu.
-
Stavite burek peci u zagrijanu pecnicu na 180C /dok ne dobije finu boju/nekih 20 min.
-
Slika prelivenog bureka.
0 komentari :
Objavi komentar