Sastojci
- Broj osoba:
- 500g kiseli kupus
- 1/3 salice kobasice ili panceta
- 1/3 salice celer
- 1 luk
- 2 cesnjak
- 2 zlice persin
- 2 zlicice koncentrirana rajcica
- 2 zlicice mljevena slatka paprika
- ulje
Priprema
- Težina:
-
U veci lonac dodati ulje i poprziti sitno nasjeckan luk zajedno sa narezanom pancetom ili kobasicama. prziti oko 3-4 minute. Zatim dodati cesnjak i poprziti jos 30 sekundi.
-
Dodati ocijedeni kiseli kupus, i proprziti oko 1-2 minute, dodati 500ml vode, koncentriranu rajcicu, nasjeckani celer, mljevenu papriku, papar. Dobro promijesati i ostaviti da se kuha na srednjoj temperaturi. Kad je pola tekucine isparilo u malu salicu promijesati 1 zlicu brasna sa malo vode i zaliti kupus da se umak malo zgusne.
-
Pred kraj umijesati sitno nasjeckan persin.
0 komentari :
Objavi komentar