7. srpnja 2014.

Bečki teleći kotleti


Bečki teleći kotleti
SASTOJCI
kg telećih kotleta
brašno-
jaja-
prezla ili mrvice-
malo soli, ulje za prženje





Način pripreme

Uzeti 1 kg isječenih telećih kotleta ili 8 komada. Izlupati ih čekićem za meso i malo posoliti. Ostaviti ih da malo ostoje, pa ih uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. U tavu staviti više ulja, zagrijati je jako i staviti kotlete na da se prže.

Ispržiti im prvo jednu, pa posle drugu stranu i izvaditi ih na oval. Služiti toplo odmah sa raznim dodacima i prilozima od povrća i krompirom.







Related Posts:

  • Rolana teletina Za sve one koji su ljubitelji teletine, te uživaju u njenom spremanju. Danas vam donosimo recept za tu istu, ali rolovanu, kako biste sbi i najmilijim unijeli "na trpezu nešto malo drugačije", ali svejedno ukusno. … Read More
  • Teleća koljenica (ossobuco) Sastojci: 1 velika ili dvije male teleće koljenice, ispiljene već prema veličini na 4-8 komada 1 kapula, 2-3 režnja češnjaka 2-3 žlice brašna sol, papar sušena mažurana 10-ak dag masla… Read More
  • Švedske mesne okruglice Sastojci za 6-8 osoba ulje2 luka, sitno narezana500 g mljevenog goveđeg mesa250 g mljevenog junećeg mesa250 g mljevenog svinjskog mesa100 g krušnih mrvica2 jaja, malo zamućenasol i paparmuškatni oraščić250 ml mlijeka5… Read More
  • Zapečena tjestenina sa sirom i slaninom sastojci: 400g tjestenine400 g svježeg kravljeg sira5 dcl vrhnja za kuhanje200 g slanine1 jaje1 crveni lukal peto genovese50 g parmezanaulje, sol, papar Postupak pripreme1. Tjesteninu skuhati "al dente" (polutvrdo… Read More
  • Tortille s kozicama i avokadom Lagane tortille pečene s bogatim nadjevom od morskih plodova i začinjene svježim peršinom. Sastojci 200 g kukuruznog brašna 200 g glatkog brašna 2 jaja 500 ml mlijeka Sol i svježe mljeveni crni papar Biljno ulje … Read More

0 komentari :

Objavi komentar