8. srpnja 2014.

Truffle

Sastojci:  (za 30 kuglica)

Smjesa za truffle:
  • 125 g vrhnja za kuhanje
  • 350 g čokolade
  • 75 g maslaca
  • 3 žlice likera od narandže
  • 2 žličice cimeta


Za posip

  • Pistacije, bademi ili lješnjaci
  • kakao u prahu
  • šećer u prahu


 


(1)(2)(3)(4)

Sitno izrežite čokoladu (1), zagrijte vrhnje u loncu i dodajte maslac (2). Polako dodavajte i rastopite čokoladu (3). Začinite sa malo cimeta i likera od narandže (4), pa sve dobro promiješajte. Ostavite smjesu za truffle da se polako hladi u hladnjaku oko 2 sata.

(5)(6)(7)(8)

Uzmite malu količinu smjese pomoću 2 žlice (5). Ruke trebaju biti što je moguće hladnije. Najlakše ćete ih ohladiti ako u posudu stavite led i s vremena na vrijeme ohladite u njemu ruke (6). Rukama oblikujte loptice (7). Uvaljajte ih u posip od sastojaka po vašem izboru (8)

Related Posts:

  • Chocolate banoffee pie Karamel krem sa kondenzovanim mlekom i čokoladom, za ljubitelje čokolade pravo uživanje u kombinaciji sa bananama, finim ukusom keksa i slatke pavlake koja kompletnom doživljaju kada probate ovu finu torticu daje mekoću i… Read More
  • Mala šarlota od malina Neodoljiv recept, nećete se moći odlučiti je li ljepši ili ukusniji (za torticu promjera otprilike 10 cm) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 7-9 piškota (ovisno o promjeru kalupa) list želat… Read More
  • Čokoladni mozaik (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 200 gr. bele cokolade 200 gr. mlecne cokolade 400 gr. pavlake 2 dcl. slatke pavlake 10 gr. zelatina 1 dcl. vode kasika konjaka pola kasikice kafe … Read More
  • Jagoda milk schnite Sastojci za koru: 5 jaja 5 žlica šećera 3 žlice kakaa 5 žlica brašna 1/2 praška za pecivo Voće: 500 g jagoda Sastojci za kremu: 250 ml slatkog vrhnja (pavlake) za šlag 1/2 kesice želatina 1 vanilija šećera 1 a… Read More
  • Semifreddo sa bijelom čokoladom i nutellom Sastojci 5 žumanaca 8 kašika šećera 200 gr. bijele čokolade 5 dcl slatke pavlake 2 kašike nutelle (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema Žumanca pjenasto umutiti sa šećerom, da pobjele,… Read More

0 komentari :

Objavi komentar