8. srpnja 2014.

Truffle

Sastojci:  (za 30 kuglica)

Smjesa za truffle:
  • 125 g vrhnja za kuhanje
  • 350 g čokolade
  • 75 g maslaca
  • 3 žlice likera od narandže
  • 2 žličice cimeta


Za posip

  • Pistacije, bademi ili lješnjaci
  • kakao u prahu
  • šećer u prahu


 


(1)(2)(3)(4)

Sitno izrežite čokoladu (1), zagrijte vrhnje u loncu i dodajte maslac (2). Polako dodavajte i rastopite čokoladu (3). Začinite sa malo cimeta i likera od narandže (4), pa sve dobro promiješajte. Ostavite smjesu za truffle da se polako hladi u hladnjaku oko 2 sata.

(5)(6)(7)(8)

Uzmite malu količinu smjese pomoću 2 žlice (5). Ruke trebaju biti što je moguće hladnije. Najlakše ćete ih ohladiti ako u posudu stavite led i s vremena na vrijeme ohladite u njemu ruke (6). Rukama oblikujte loptice (7). Uvaljajte ih u posip od sastojaka po vašem izboru (8)

0 komentari :

Objavi komentar