- 500g brašna
- 30g svježeg kvasca
- 500g zrelog paradajza
- 50g fileta inćuna u ulju
- 300g kačakavalja
- ulje
- so i biber
Napravite tijesto za picu – brašno stavite u posudu za mješenje, napravite udubljenje u sredini pa stavite kvasac rastopljen u malo mlake vode, malo soli i 2 kašike ulja. Sve to zamjesite sa mlakom vodom tako da se formira meko tijesto. Tijesto lupkajte varjačom sve dok ne počne samo da se odvaja od zidova posude, izvadite ga na dasku za mješenje, premjesite ga i ostavite da narasta najmanje 2 sata. Kada tijesto naraste, ponovo ga premjesite, rukom ga razvucite do debljine od 5 mm i njime obložite uljem namazano dno posude u kojoj će te peći picu. Prekrijte tijesto oljuštenim paradajzom, inćunima, pospite origanom i biberom i prelijte uljem, pa pospite rendanim kačkavaljem. Pecite u rerni na 200C oko 25-35 minuta.
0 komentari :
Objavi komentar