-
Pripremite prvo tijesto.
Maslac izrezan na kockice tucite sa šećerom dok ne postane kremast.
Dodajite u tri navrata brašno.
Dobit ćete mrvičastu smjesu.
Dodajte jaje.
Uzmite spiralne metlice od miksera i spojite smjesu u tijesto.
Nemojte dugo miksati samo da se smjesa poveže.
Kidajte smjesu težine 2g i oblikujte kuglice.
Od ove količine ispadne oko 28 kuglica.
Kad ste napravili sve kuglice napravite udubinu u sredini.
Ja sam radila za nastavkom od slastičarske šprice.
Stavite kuglice u hladnjak na 10 minuta dok vam se pećnica grije.
Pecite ih na 175C-18 min.
Gotove vadite odmah van iz peći ostavite 5 min da se malo prohlade,pa proširite malo rupice da stane više kreme.
Ja sam radila sa istim nastavkom od slastičarske šprice.
Prije punjenja kremom pustite da se ohlade do kraja.
-
Za kremu koristite domaće naranče ako imate jer se koristi i korica.
U 80 ml svježe iscjeđenog soka od naranče izribajte koricu naranče i dodajte šećer.
Stavite kuhati na laganu vatru.
U preostalih 20 ml soka razmutite gustin,ulijte u sok i ukuhajte dok se ne zgusne.
Stavite hladiti na sobnoj temperaturi na mlako a onda preselite u hladnjak da se dobro rashladi.
Dobro rashlađenu promiksajte ulijte aromu vanilije promiksajte a onda
ulijte vrhnje za šlag i tucite dok se šlag ne istuće i krema postane
jednolična.
-
Slastičarskom špricom punite svaki keksić.
Ukrasite sjeckanim arancinima ili kandiranom koricom naranče i preljevate topljenom čokoladom u što tanjim nitima.
0 komentari :
Objavi komentar