15. studenoga 2014.

Punjeni keksići


Sastojci

  •  tijesto: 250 g glatkog brašna

  •   100 g maslaca
  •   ribana korica jednog limuna ili naranče
  •   60 g šećera u prahu
  •   2 žličice vanilija ekstrakta
  •   1 jaje
  •  krema: 100 ml soka od naranče
  •   2 žlice gustina
  •   2 žlice šećera
  •   ribana korica 1 naranče
  •   1 žličica ekstrakta vanilija
  •   40 ml vrhnja za šlag
  •  i još za dekoraciju: 4 prutića arancina
  •   1 rebro čokolade

Priprema

Težina:
Jednostavno


  1. Pripremite prvo tijesto.
    Maslac izrezan na kockice tucite sa šećerom dok ne postane kremast.
    Dodajite u tri navrata brašno.
    Dobit ćete mrvičastu smjesu.
    Dodajte jaje.
    Uzmite spiralne metlice od miksera i spojite smjesu u tijesto.
    Nemojte dugo miksati samo da se smjesa poveže.
    Kidajte smjesu težine 2g i oblikujte kuglice.
    Od ove količine ispadne oko 28 kuglica.
    Kad ste napravili sve kuglice napravite udubinu u sredini.
    Ja sam radila za nastavkom od slastičarske šprice.
    Stavite kuglice u hladnjak na 10 minuta dok vam se pećnica grije.
    Pecite ih na 175C-18 min.
    Gotove vadite odmah van iz peći ostavite 5 min da se malo prohlade,pa proširite malo rupice da stane više kreme.
    Ja sam radila sa istim nastavkom od slastičarske šprice.
    Prije punjenja kremom pustite da se ohlade do kraja.

  2. Za kremu koristite domaće naranče ako imate jer se koristi i korica.
    U 80 ml svježe iscjeđenog soka od naranče izribajte koricu naranče i dodajte šećer.
    Stavite kuhati na laganu vatru.
    U preostalih 20 ml soka razmutite gustin,ulijte u sok i ukuhajte dok se ne zgusne.
    Stavite hladiti  na sobnoj temperaturi na mlako a onda preselite u hladnjak da se dobro rashladi.
    Dobro rashlađenu promiksajte ulijte aromu vanilije promiksajte a onda ulijte vrhnje za šlag i tucite dok se šlag ne istuće i krema postane jednolična.
  3. Slastičarskom špricom punite svaki keksić.
    Ukrasite sjeckanim arancinima ili kandiranom koricom naranče i preljevate topljenom čokoladom u što tanjim nitima.

Još slika

Related Posts:

  • Kolač od pomorandže Pomorandža se ubraja u grupu agruma - voća sočnih plodova kiselkasto-slatkog ukusa. Najlepša je u svom svežem obliku ili ceđena i prerađena u sok. Sto grama pomorandže obezbeđuje čak 90% dnevnih potreba vitamina C. Kada… Read More
  • Napolitanka torta Sastojci i priprema: Ovo je zaista fantastična, kremasta torta koja pre svega jako, jako brzo se pravi a ukus je mmmmmmm…..Ovu torticu kada sam završila i stavila u frižider samo je jedno 3 h odstojala i vec sam ju … Read More
  • Skroz jednostavan kolač Sastojci: 400 grama petit keksa 2 cokoladne kreme 1 vanilija krema malo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); mlijeka Priprema: Sastaviti sve tri kreme i umutiti ih kako pise na pakovanju a, onda r… Read More
  • Banana bomba Sastojci za koru: 4 jaja 4 kasike secra 3 kasike prezle 3 kasike gustina 2 kasike kakaa  malo praska za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fil: 500 ml.  mlijeka 7 kasika secera… Read More
  • Torta sa breskvama i bademima Sastojci za tijesto: 12,5 dag maslaca 12,5 dag šećera 4 žutanjka 12,5 dag mljevenih (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); badema 1 limun (naribana korica)  po potrebi maslac za premazivanje k… Read More

0 komentari :

Objavi komentar