16. veljače 2015.

Torta sa breskvama i bademima

breskva torta Torta sa breskvama i bademimaSastojci za tijesto:
  • 12,5 dag maslaca
  • 12,5 dag šećera
  • 4 žutanjka
  • 12,5 dag mljevenih

    badema
  • 1 limun (naribana korica)
  •  po potrebi maslac za premazivanje kalupa
Sastojci za kremu 1:
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 4 žutanjka
  • 3 dag šećera u prahu
  • 3 dag škrobnog brašna (Gusnel)
Sastojci za

kremu 2:

  • 20 dag maslaca
  • 18 dag šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer (Dolcela)
  • 20 dag svježih bresaka
Priprema tijesta: 
Pomiješati omekšali maslac, šećer, žutanjke, naribanu koricu limuna i dobro izmiksati.
Istuči čvrsti snijeg od bjelanjaka i mrvice soli te ga laganim pokretima kuhače primješati gornjoj smjesi.
Samljeti bademe pa ih naposlijetku dodati u smjesu i sve još jednom promiješati.
Kalup za tortu premazati maslacem i rasporediti smjesu. Peći cca 35 – 40 minuta na slaboj vatri (oko 150 st.C).

Priprema krema :
Pomiješati slatko vrhnje, žutanjke, šećer u prahu i škrobno brašno.
Kuhati na laganoj vatri sve dok ne zavrije i dobro se zgusne. Pri tome neprekidno miješati kuhačom kako ne bi zagorjelo. Ohladiti.
Izmiksati omekšali maslac, šećer u prahu i vanilin šećer. Spojiti obje smjese.
Breskve sitno narezati i dodati u kremu.Ohlađeni biskvit prerezati oprezno na dva dijela ,
pa polovicom kreme premazati jedan dio, poklopiti drugim i premazati tortu sa strane i po vrhu kremom.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar