- 12,5 dag maslaca
- 12,5 dag šećera
- 4 žutanjka
- 12,5 dag mljevenih
badema - 1 limun (naribana korica)
- po potrebi maslac za premazivanje kalupa
Sastojci za kremu 1:
- 2 dl slatkog vrhnja
- 4 žutanjka
- 3 dag šećera u prahu
- 3 dag škrobnog brašna (Gusnel)
kremu 2:
- 20 dag maslaca
- 18 dag šećera u prahu
- 1 vanilin šećer (Dolcela)
- 20 dag svježih bresaka
Pomiješati omekšali maslac, šećer, žutanjke, naribanu koricu limuna i dobro izmiksati.
Istuči čvrsti snijeg od bjelanjaka i mrvice soli te ga laganim pokretima kuhače primješati gornjoj smjesi.
Samljeti bademe pa ih naposlijetku dodati u smjesu i sve još jednom promiješati.
Kalup za tortu premazati maslacem i rasporediti smjesu. Peći cca 35 – 40 minuta na slaboj vatri (oko 150 st.C).
Priprema krema :
Pomiješati slatko vrhnje, žutanjke, šećer u prahu i škrobno brašno.
Kuhati na laganoj vatri sve dok ne zavrije i dobro se zgusne. Pri tome neprekidno miješati kuhačom kako ne bi zagorjelo. Ohladiti.
Izmiksati omekšali maslac, šećer u prahu i vanilin šećer. Spojiti obje smjese.
Breskve sitno narezati i dodati u kremu.Ohlađeni biskvit prerezati oprezno na dva dijela ,
pa polovicom kreme premazati jedan dio, poklopiti drugim i premazati tortu sa strane i po vrhu kremom.
0 komentari :
Objavi komentar