- 4 jaja
- 4 kasike secra
- 3 kasike prezle
- 3 kasike gustina
- 2 kasike kakaa
- malo praska za pecivo
Fil:
- 500 ml. mlijeka
- 7 kasika secera
- 3 pudinga od vanile
- 500 ml. slatkog vrhnja
- 1 želatin kremfix
- petit keks ( za prekrit fil oko 7-10 kom)
- 1 kg. banana
- 2 čokolade za kuvanje
- 3 kašike mlijeka
- 3 kašike ulja
Sve sastojke za koru redom sjediniti i peći na 170 C dok se kora ne ispeče. Ohladjenu koru filovati ovim filom: pola litra mlijeka i 7 kasika šećera prokuhati i u to dodati 3 pudinga od vanilije. Umutiti pola litre slatkog vrhnja i sastaviti s ohladenim pudingom, pa u to dodati kesicu zelatin kremfixa. Staviti koru, pa pola tog
fila, pa red keksa petita, pa opet fila i poredati čitavih 1 kg banana. Preliti s 2 cokolade za kuhanje u koje stavljamo 3 kasike mlijeka i 3 kasike ulja i lagano prelivamo preko banana.
Prijatno, uživajte kolač je zaista ukusan!
0 komentari :
Objavi komentar