Priprema: Sve sastojke za koru redom sjediniti i peći na 170 C dok se kora ne
ispeče. Ohladjenu koru filovati ovim filom: pola litra mlijeka i 7
kasika šećera prokuhati i u to dodati 3 pudinga od vanilije. Umutiti
pola litre slatkog vrhnja i sastaviti s ohladenim pudingom, pa u to
dodati kesicu zelatin kremfixa. Staviti koru, pa pola tog
fila, pa red
keksa petita, pa opet fila i poredati čitavih 1 kg banana. Preliti s 2
cokolade za kuhanje u koje stavljamo 3 kasike mlijeka i 3 kasike ulja i
lagano prelivamo preko banana. Prijatno, uživajte kolač je zaista ukusan!
Torta nad tortama
Torta
je toliko kremasta da se kore jedva osjecaju, ispadne dosta velika,
ali se brzo i pojede jer je ljepša od bilo koje čokolade.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Sastojci:
Za ko…Read More
Domace krem bananice
Sastojci:
za smesu
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
600 gr šećera
30 gr (3 kesice) želatina
300 ml vode
1 ekstrat od banane
za preliv
150 gr čokolade
malo putera
malo ulja
Priprema:
…Read More
Brzi uštipci s jogurtom i jajetom
Sastojci:
brašno
jaje
jogurt
so
prašak za pecivo
ulje
Način pripreme:
Sipati u posudu 14 kašika brašna, dodati
pola kesice praška za pecivo, malo soli i sve lepo izmešati. Umutiti
jadno jaje, sipati u brašno,…Read More
Jaffa štanglice u oblatni
Sastojci:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
2 kore oblatne
7 kasika mlijeka
200 g secera (moze i u prahu)
250g margarina/maslaca
150 g oraha
200 g mljevenog petit keksa
3 kom jaja
100g cokol…Read More
0 komentari :
Objavi komentar