Pomorandža
se ubraja u grupu agruma - voća sočnih plodova kiselkasto-slatkog
ukusa. Najlepša je u svom svežem obliku ili ceđena i prerađena u sok.
Sto grama pomorandže obezbeđuje čak 90% dnevnih potreba vitamina C. Kada
kupujete pomorandže, morate obratiti pažnju na izgled kore. Ne sme da
bude oštećena i smežurana, sa mrljama ili plesni na površini. Kada je
opipate, plod treba da bude čvrst i "težak". Pomorandža je sočnija
ukoliko je teža.
Sastojci
100 g
suvog grožđa
100 g
lešnika
60 g
margarina
1
pomorandža
1
jaje
125 g
brašna
100 g
šećera
120 ml
slatke pavlake
muskatni oraščić
100 g
čokolade
Priprema
U blenderu samleti suvo grožđe, iseckanu pomorandžu i lešnike, a zatim uliti slatku pavlaku i promešati. U činiji umutiti margarin, šećer i jaja. Dodati brašno, prašak za pecivo, muskatni oraščić
i masu iz blendera. Dobro promešati obe smese i razliti u pripremljen
kalup. Ispeći kolač u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 30 minuta. Čokoladu
rastopiti. Kolač dobro ohladiti, iseći na željene oblike, servirati na
tanjir i preliti čokoladom.
0 komentari :
Objavi komentar