15. veljače 2015.

Kolač od pomorandže

Pomorandža se ubraja u grupu agruma - voća sočnih plodova kiselkasto-slatkog ukusa. Najlepša je u svom svežem obliku ili ceđena i prerađena u sok. Sto grama pomorandže obezbeđuje čak 90% dnevnih potreba vitamina C. Kada kupujete pomorandže, morate obratiti pažnju na izgled kore. Ne sme da bude oštećena i smežurana, sa mrljama ili plesni na površini. Kada je opipate, plod treba da bude čvrst i "težak". Pomorandža je sočnija ukoliko je teža.


Sastojci


100 g
suvog grožđa
100 g
lešnika
60 g
margarina
1
pomorandža
1
jaje
125 g
brašna
100 g
šećera
120 ml
slatke pavlake


muskatni oraščić
100 g
čokolade

Priprema


U blenderu samleti suvo grožđe, iseckanu pomorandžu i lešnike, a zatim uliti slatku pavlaku i promešati. U činiji umutiti margarin, šećer i jaja. Dodati brašno, prašak za pecivo, muskatni oraščić i masu iz blendera. Dobro promešati obe smese i razliti u pripremljen kalup. Ispeći kolač u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 30 minuta. Čokoladu rastopiti. Kolač dobro ohladiti, iseći na željene oblike, servirati na tanjir i preliti čokoladom.


Related Posts:

  • Šareni kolač Upisati ću ga u ovu moju bilježnicu kako se ne bi ponovo zagubio, a možda se i vama svidi :). Kolač je jednostavan za pripremu, naziv šareni pretpostavljam da je dobio po vrlo raznolikim sastojcima. (adsbygoo… Read More
  • Torta od oraha, kave i nescafea Torta je rađena od njoj omiljenih sastojaka među kojima je i nescafe. Recept je vrlo jednostavan, potrebno je skuhati kremu, dok se krema hladi ispeći tijesto i još samo dodati maslac u kremu. Na kraju filovati i ukrasiti… Read More
  • Baklava Pravila sam ovu baklavu i što drugo reći nego savršeno. Ni jedna do sada nije bila ovakva. Čini se previše oraha i šećera, ali na kraju sve ispada fantastično. Svi oduševljeni i od sada baklava samo po ovom receptu. Hval… Read More
  • "No fail" šampita Sastojci Za kore: &nb… Read More
  • Lambada kocke Kolač se sastoji od biskvita, dvije kreme, petit keksa i fine krckave čokoladne glazure. Ako ga još niste radili, vrijeme je za isprobavanje :) Nemojte da vas uplaši veliki broj sastojaka i dužina opisa recepta, to j… Read More

0 komentari :

Objavi komentar