Bela
čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo
kakao maslac. Ukoliko belu čokoladu koristite prilikom pripreme
poslastica, vodite računa o tome da se bela čokolada vrlo brzo topi i
lako može da zagori ako je kuvate duže vreme.
Sastojci
Kora
10
belanaca
300 g
šećera
1 kašika
brašna
300 g
krupno mlevenog neslanog kikirikija
Fil:
10
žumanaca
250 g
šećera
250 g
margarina
100 g
crne čokolade
100 g
bele čokolade
2 čokoladice
sa kikirikijem
Glazura:
100 g
čokolade
2 kašike
ulja
Priprema
Umutiti belanca sa šećerom, dodati mleveni kikiriki
i brašno i sipati masu u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup za torte.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 min. Izvaditi i
ohladiti. Žumanca pomešati sa šećerom i skuvati na pari. Kad se zgusne
skinuti sa vatre, dodati crnu čokoladu i ostaviti da se ohladi. Umešati
margarin u masu pomoću miksera, a zatim dodati
krupno rendanu belu čokoladu i čokoladice sa kikirikijem isečene na komadiće. Filom premazati tortu i staviti u frižider da se ohladi. Otopiti čokoladu sa uljem i premazati tortu. Tortu dekorisati šlagom, iseći, servirati na tanjir i posuti mlevenim kikirikijem.
krupno rendanu belu čokoladu i čokoladice sa kikirikijem isečene na komadiće. Filom premazati tortu i staviti u frižider da se ohladi. Otopiti čokoladu sa uljem i premazati tortu. Tortu dekorisati šlagom, iseći, servirati na tanjir i posuti mlevenim kikirikijem.
0 komentari :
Objavi komentar