15. veljače 2015.

Snikers torta

Bela čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo kakao maslac. Ukoliko belu čokoladu koristite prilikom pripreme poslastica, vodite računa o tome da se bela čokolada vrlo brzo topi i lako može da zagori ako je kuvate duže vreme.

Sastojci


Kora

10
belanaca
300 g
šećera
1 kašika
brašna
300 g
krupno mlevenog neslanog kikirikija


Fil:

10
žumanaca
250 g
šećera
250 g
margarina
100 g
crne čokolade
100 g
bele čokolade
2 čokoladice
sa kikirikijem

Glazura:

100 g
čokolade
2 kašike
ulja

Priprema


Umutiti belanca sa šećerom, dodati mleveni kikiriki i brašno i sipati masu u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup za torte. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 min. Izvaditi i ohladiti. Žumanca pomešati sa šećerom i skuvati na pari. Kad se zgusne skinuti sa vatre, dodati crnu čokoladu i ostaviti da se ohladi. Umešati margarin u masu pomoću miksera, a zatim dodati

krupno rendanu belu čokoladu i čokoladice sa kikirikijem isečene na komadiće. Filom premazati tortu i staviti u frižider da se ohladi. Otopiti čokoladu sa uljem i premazati tortu. Tortu dekorisati šlagom, iseći, servirati na tanjir i posuti mlevenim kikirikijem.


Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar