Prilikom pravljenja puslica najvažnije je da se ulupa čvrst sneg od belanaca. Uspeće vam samo ako ga pravite od svežih i hladnih jaja. Prilikom odvajanja od žumanceta, mora se voditi računa o tome da ni najmanja količina žumanceta ne dospe u belanca. Za pečenje puslica je potrebno dugo vreme sušenja u toploj pećnici.
Sastojci
100 g
čokolade
100 g
kornfleksa
10 g
instant kafe
100 ml
soka od jabuke
4
belanca
200 g
šećera
30 g
iseckanih badema
300 g
maskarpone sira
200 ml
biljne pavlake
1 kesica
želatina
15 g
instant kafe
50 ml
ruma
200 g
šećera u prahu
Priprema
Čokoladu rastopiti u šerpi, dodati kafu, sok i kornfleks. Sjediniti masu i rasporediti po kalupu. Umutiti penasto belanca sa šećerom, dodati bademe, promešati i napraviti puslice od smese. Puslice sušiti u rerni zagrejanoj na 120*C oko 2 sata. Kafu razmutiti sa rumom, dodati želatin, promešati ostaviti da odstoji 15 minuta. šećer i maskarpone sir dobro izmešati. Umutiti slatku pavlaku, dodati smesu od sira i pripremljenu kafu, promešati i sjediniti fil. Na koru od kornfleksa naneti fil i poređati puslice. Ukrasiti po želji.
0 komentari :
Objavi komentar