Umesto pečene kore za tortu ili kolač, često se kao podloga koristi mleveni keks sa raznim dodacima: sokom, šećerom, rumom, orasima, žele bombonama i slično. Priprema je jednostavna i brza a poslastica ukusna.
Sastojci
200 ml
vode
300 g
šećera
125 g
margarina
500 g
mlevenog keksa
100 ml
vode
200 g
šećera
125 g
margarina
200 g
mleka u prahu
Priprema
Ušpinovati šećer sa vodom, dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Dodati mleveni keks, izmešati sastojke i rasporediti po kalupu. Za glazuru ušpinovati šećer sa vodom, dodati margarin i mleko u prahu, brzo mešajući da se ne stvaraju grudvice. Vrelom glazurom preliti bajaderu. Ostaviti na hladnom mestu da se stegne. Belu bajaderu iseći na štangle.
0 komentari :
Objavi komentar