17. veljače 2015.

Čoko torta

Cokoladna torta Čoko tortaKora:
  • 7 jaja
  • 7 kasika secera
  • 7 kasika brasna
  • 4 kasike kakkaa
  • 1 casa

    ulja (2 dl)
  • 1/2 iste soljice vode
  • 1 prasak za pecivo
Jaja i secer dobro izmiksat pa dodat ostale sastojke. Dobro umutit i peci u velikom cetvrtastom plehu od 180 do 200 C. Kad se kora ohladi isjeci je na tri dijela (tri trake).
Krema:
  • 750 ml mlijeka
  • 3 pudinga od cokolade
  • 10 kasika secera
  • 300 g cokolade
  • 1/2 l tecnog slaga (slatko vrhnje tj. slatka pavlaka)
Skuhati puding u mlijeku pa ohladiti. Vrhnje i cokoladu zagrijati tek toliko da se cokolada istopi, pa dobro ohladiti. Zatim dobro

izmiksati, dodati ohadjeni puding i dobro, dobro izmiksati. Filovati tortu i ukrasiti po zelji. Nakon par sati stajanja u hladnom tortu isjeci na parcad i posluziti uz solju dobre crne kafe.

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar