- 300 g šećera
- 1 pakovanje maslaca od 125 gr
- 250 g tamne čokolade
- 400 g Petit Beure keksa
- 300 g pečenog
kiki-rikija - voda
- ulje
Otopiti 300 g šećera u 2.5 dl vode, zagrevajući. Zatim smanjiti temperaturu ringle i otopiti 1 maslac i 100 g tamne čokolade.
Skinuti sa ringle i dodati 400 g izlomljenog Petit keksa i 300 g seckanog, pečenog kiki-rikija. Manji deo kiki-rikija, ostaviti za posipanje po glazuri.
Izručiti homogenizovanu masu u malu tepsiju i dobro
poravnati.
Glazura:
150 g tamne čokolade otopiti na blagoj temperaturi, uz dodatak 2 kašike ulja. Preliti preko kolača i posuti seckanim kiki-rikijem. U frižider, na par sati do posluzenja!
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar