17. veljače 2015.

Snikers

snikerss SnikersSastojci:
  • 300 g šećera
  • 1 pakovanje maslaca od 125 gr
  • 250 g tamne čokolade
  • 400 g Petit Beure keksa
  • 300 g pečenog

    kiki-rikija
  • voda
  • ulje
Priprema:
Otopiti 300 g šećera u 2.5 dl vode, zagrevajući. Zatim smanjiti temperaturu ringle i otopiti 1 maslac i 100 g tamne čokolade.
Skinuti sa ringle i dodati 400 g izlomljenog Petit keksa i 300 g seckanog, pečenog kiki-rikija. Manji deo kiki-rikija, ostaviti za posipanje po glazuri.
Izručiti homogenizovanu masu u malu tepsiju i dobro

poravnati.

Glazura:
150 g tamne čokolade otopiti na blagoj temperaturi, uz dodatak 2 kašike ulja. Preliti preko kolača i posuti seckanim kiki-rikijem. U frižider, na par sati do posluzenja!
Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar