Sastojci i priprema:
U stvari ja neznam kako joj je pravi naziv, znam da je prave
u Turskoj pa neka bude ovako Rolana baklava…
Sastojci:
- 1 kg jufke
- oko 3oo grama mljeveih oraha
- 100 grama rendane čokolade
- maslac
Zaljev:
Način pripreme:
Za svaku rolu uzmete dvije
jufke.
Prvo jednu jufku malo premažete topljenim maslacem, pospete je
pripremljenim filom od oraha i čokolade i srolate na oklagiju. Nakon
toga drugu jufku premažete maslacem i onda i nju srolate na oklagiju na
onu prvu jufku. Jufke dok jsu još na oklagiji skupite sa jedne i druge
strane i polako skinete sa oklagije u tepsiju. Tako sve radite dok ne
utrošite jufke. Baklavu pomastite maslacem i pečete u rerni na oko 180
stepeni oko 45 minuta. Dok se baklava peče skuhate zaljev i neka se malo
ohladi i toplu baklavu prelijete zaljevom.
Prijatno!
Related Posts:
Dinstana piletina za prste polizat
Ako želite impresionirati goste ili svoje ukućane novim receptom nek
se na vašem jelovniku nađe dinstana piletina za prste polizati koja će
sve oduševiti. Savršeno jelo za hladne dane.
(adsbygoogle = w… Read More
Bogata plazma torta
Sastojci:
Za koru:
6 žumanca
200 g šećera u prahu
250 g margarina
300 g mlevene plazme
100 g suvog grožđa
100 g seckanih oraha
100 g seckanog želea
1-2 dl soka od narandže
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).p… Read More
Nebeske kocke
Kora:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
3 jaja
150 gr šećera
8 kašika ulja
8 kašika tople vode
150 gr brašna
1 kašika kakaa
1/2 praška za pecivo
Fil:
1 litar mleka
200 gr šećera
3 pudinga od v… Read More
Griz kolač
Sastojci:
PRVI SLOJ
1 l vode
2 kesice ness 2u 1
200 gr smedjeg secera
200 gr psenicnog griza - krupice
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
KREMA
1 l mlijeka
4 vrecice (4x50gr) vanil- pudinga… Read More
Lady Dy torta
500 gr keksa
1 kg banana
1 l mleka
3 pudinga od vanile
500 gr secera
2 margarina (500 gr)
100 gr kokosa
1 slatka pavlaka
Priprema:
500 gr keksa izlomiti na sitnije komade.
1 kg banana useci u jednu vecu posudu.
P… Read More
0 komentari :
Objavi komentar