Odlican receptic sa Kulinarike za dvobojnu pitu od cokolade i lesnika.
Nama je se jako dopala i smazali smo ju za cas, odlicno ide uz kaficu ili caj.
Za prvo testo:
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 100 g margarina
- 60 g mlevenih propečenih lešnjaka
- 100 gr brašna tip 400
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 150 g margarina
- 100 g čokolade
- 1 kasika brašna tip 400
- 60 g margarina
- 100 g čokolade
- 3 kasika mleka
dodajte omekšali margarin, mlevene lešnjake i brašno.
Manji lim (20×30 cm) premažite margarinom i pospite brašnom, u njega rasporedite testo.
Stavite peći u rernu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 10 minuta.
Za drugo testo:
Penasto izmešajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i lagano dodajte sneg od belanjaka.
Na pola pečeno prvo testo stavite drugu smesu testa. Rernu smanjite na 150 °C i pecite oko 50 minuta.
Za glazuru:
Margarin i čokoladu uz dodatak mleka otopite na pari.
Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar