18. veljače 2015.

Pita od čokolade



pita Pita od čokoladeSastojci i priprema:
Odlican receptic sa Kulinarike za dvobojnu pitu od cokolade i lesnika.

Nama je se jako dopala i smazali smo ju za cas, odlicno ide uz kaficu ili caj.

Za prvo testo:
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 100 g margarina
  • 60 g mlevenih propečenih lešnjaka
  • 100 gr brašna tip 400
Za drugo testo:
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 150 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 1 kasika brašna tip 400
Za glazuru:
  • 60 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 3 kasika mleka
Penasto izmešati jaje i šećer,

dodajte omekšali margarin, mlevene lešnjake i brašno.
Manji lim (20×30 cm) premažite margarinom i pospite brašnom, u njega rasporedite testo.
Stavite peći u rernu zagrijanu na 180 °C i pecite oko 10 minuta.

Za drugo testo:
Penasto izmešajte žumanjke sa šećerom, dodajte omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i lagano dodajte sneg od belanjaka.
Na pola pečeno prvo testo stavite drugu smesu testa. Rernu smanjite na 150 °C i pecite oko 50 minuta.

Za glazuru:
Margarin i čokoladu uz dodatak mleka otopite na pari.
Kad se glazura malo ohladi prelijte je preko kolača.

Prijatno!
Pita od čokolade1 Pita od čokolade

0 komentari :

Objavi komentar