23. studenoga 2014.

Doboš torta


Doboš-torta

Sastojci



  • Za biskvit:

  •  6 jaja
  •  180 g šećera
  •  180 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
  •   limunova korica
  • Za kremu:

  •  4 jaja
  •  250 g šećera
  •  1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
  •  100 g čokolade
  •  250 g maslaca
  • Za preljev od karamela:

  •  200 g šećera
  •  20 g maslaca
  •  2 žlice limunova soka

Priprema

Vrijeme pripreme:
150 min
Težina:
Složeno


  1. Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte i dodajte naribanu limunovu koricu. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i naizmjence s brašnom umiješajte u žumanca.
  2. Od dobivene biskvitne smjese ispecite šest okruglih listova biskvita.
  3. Za kremu cijela jaja, šećer i rastopljenu čokoladu kuhajte na pari uz neprestano miješanje dok se smjesa dobro ne poveže (teče s kuhače u niti). Zatim je ohladite i umiješajte joj pjenasti maslac.
  4. Listove premažite kremom i stavljajte jedan na drugi. Istom kremom premažite i stranice torte.
  5. Karamel pripremite na sljedeći način: šećer stavite u tavu s debljim dnom i grijte na visokoj temperaturi dok ne poprimi svijetlosmeđu boju. Zatim ga skinite sa štednjaka, dodajte maslac i sok od limuna. Sve kuhajte dok se karamel ne rastopi.
  6. Zadnji, šesti list narežite na 16 jednakih dijelova, pa ih prelijte vrućim karamelom.

Posluživanje

Tortu ukrasite listovima ohlađenog karamela.

Savjet

Biskvitne listove pecite na namašćenom i pobrašnjenom papiru. Papir stavite na okrenutu stranu lima i prije nego što ćete izliti biskvitnu smjesu, označite na njemu kružni oblik kalupa torte.

Related Posts:

  • Ovo je recept koji je RAZLJUTIO farmaceutsku industriju! Kombinacija ove dvije namirnice može pomoći u spriječavanju nastanka raka, pomažu pri jačanju dišnog sustava, smanjuju kolesterol i jačaju srce. Farmaceutska industrija se pokazala više interesiranom za profit nego za r… Read More
  • IRSKA POSLASTICA Potrebno je: 100 g pti ber keksa, 50 g putera, pola kašičice pudinga u prahu, 200 ml mleka, 2 banane, kesica želatina u prahu, 100 g bele čokolade, 50 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); liker… Read More
  • Torta Idealan spoj Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); za jedan biskvit: 3 bjelanca 1 kasicica limunovog soka 3 kasike secera 3 kasike mljevenih przenih ljesnika 3 kasike brasna 1 kasika Nutelle (ili Eurokrem,… Read More
  • KARUZO KOLAČ Sastojci za koru: 250 g šećera, 250 g putera, banana, 200 g mlevenih oraha, 200 g čokolade za kuvanje, 8 jaja, 4 kašike brašna i kesica praška za pecivo. Za ukrašavanje: 100 ml slatke pavlake, 30 g seckanih oraha i neko… Read More
  • SOČNA TORTA Potrebno je: 200 g “pti ber” keksa, 75 g putera, 4 kivija, 2 kašike želatina u prahu, pola čaše vode, 550 g grčkog jogurta, 100 g + 5 kašika šećera i kašika (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); soka… Read More

0 komentari :

Objavi komentar