Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 150 min
- Težina:
- Složeno
-
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte
i dodajte naribanu limunovu koricu. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i
naizmjence s brašnom umiješajte u žumanca.
-
Od dobivene biskvitne smjese ispecite šest okruglih listova biskvita.
-
Za kremu cijela jaja, šećer i
rastopljenu čokoladu kuhajte na pari uz neprestano miješanje dok se
smjesa dobro ne poveže (teče s kuhače u niti). Zatim je ohladite i
umiješajte joj pjenasti maslac.
-
Listove premažite kremom i stavljajte jedan na drugi. Istom kremom premažite i stranice torte.
-
Karamel pripremite na sljedeći
način: šećer stavite u tavu s debljim dnom i grijte na visokoj
temperaturi dok ne poprimi svijetlosmeđu boju. Zatim ga skinite sa
štednjaka, dodajte maslac i sok od limuna. Sve kuhajte dok se karamel ne
rastopi.
-
Zadnji, šesti list narežite na 16 jednakih dijelova, pa ih prelijte vrućim karamelom.
Posluživanje
Tortu ukrasite listovima ohlađenog karamela.
Savjet
Biskvitne listove pecite na namašćenom i
pobrašnjenom papiru. Papir stavite na okrenutu stranu lima i prije nego
što ćete izliti biskvitnu smjesu, označite na njemu kružni oblik kalupa
torte.
0 komentari :
Objavi komentar