i priprema:
Odlican recept sa bloga LoveAffair, nesto nabrzaka a tako ukusno, autorka je pravila sa tresnjicama posto je nasa tresnja mlada i jos uvek nedaje plodove a kako jos imam domacih jagoda u basci ja sam odlucila da ovaj kolac napravim sa jagodama. Malu sam samo promenu napravila u kori.U pola smese za koru sam dodala kasiku kakaa i izlila u tepsiju, posula preko zuti deo kore i pobacala jagode. Ja sam jagodice isekla na kockice i one su se tokom pecenja malo raspale ali ukus kolaca je fantazijaaaaaaaaa. Mislim da bi bio odlican da se napravi i sa malinama ili visnjama. Kolac sam pekla u velikoj tepsiji od rerne.
Kora:
- 4 jaja
- 150 g secera
- 1 kasika vanilin secera
- 200 g griza
- 200 ml kiselog pavlake
- prstohvat soli
- 500 g ociscenih tresanja
- secer
u prahu (za posipanje)
Pjena
Istresite smjesu u kalup premazan margarinom i posut brasnom ili oblozen masnim papirom, te poravnajte. Po smjesi razbacajte tresnje koje ce tokom pecenja polako same uronuti u biskvit.
Pecite 30-35 min na 190 C.
Ohladite i pospite secerom u prahu.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar