14. studenoga 2014.

Em Shaat


Sastojci

  •  1 manja glavica karfiola
  •  1 jaje
  •  1/2 solje mlijeka
  •  3 kasike brasna
  •  1/2 kasike persuna
  •  malo

    ljute paprike (ja sam koristila peeper flakes)
  •   so prema ukusu
  •   uje za przenje
  •   limun (po zelji)


Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Kafriol bariti u slanoj vodi.
    Podjediti i isjeci na manje komade (ne praviti pire).
  2. Dodati persun, ljutu papricicu i umuceno jaje.
    Dodati mlijeko i brasno, te dobro izmjesati.
    Smjesa treba da bude gusta kao za palacinke.

  3. Po kasiku smjese stavljati na vrelo ulje i prziti.

    Kada je przeno staviti na papir da upije visak masnoce.

  4. Iscjediti malo limuna na njih (po zelji) i posluziti.

    Prijatno! 

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar