Sastojci
- 1 šolja mlake vode
- 1/4 šolje šećera
- 1/2 kašičice soli
-
1 veće
jaje - 2 kašike omekšalog putera
- 1/4 šolje evaporisanog mleka (nezaslađeno kondenzovano mleko)
- 4 šolje brašna
- 25 gr svežeg kvasca
- ulje za prženje
- prah šećer
Priprema
- Težina:
-
Za mešenje testa za ove krofne sam upotrebila mašinu za hleb: sipajte sastojke redom kako podržava vaša mašina i uključite na program za mešenje testa. Uključite i ostavite da mašina odradi svoje, tj da umesi testo. Kada mašina prvi put stane, prekinite program, izvadite testo iz nje i prebacite u malo nauljenu činiju za testo. Pokrijte ili sterč folijom ili poklopite posudu i ostavite u frižideru preko noći.
-
Ujutru izvadite testo iz frižidera i odmah ga razvucite na dasci koju ste malo nauljili.
-
Oklagijom razvucite testo, pa ga isecite na kvadrate dimenzija 6x6cm. -
Ugrejte ulje za prženje na 200°C.
-
Pržite krofne ne više od 2-3 u isto vreme pazeći da sve vreme cele budu u ulju. Ako isplivaju, pritisnite ih rešetkastom kašikom nekoliko pita.
-
Krofne bi trebalo da se, čim ih spustite u ulje, "naduvaju". Ako se to ne dogodi, ulje nije dovoljno zagrejano.
-
Pržite 2-3 minuta i rešetkastom kašikom vadite krofne.
-
Odmah ih pospite prah šećerom. Još je jednostavnije, ako prah šećer sipate u papirnu kesu, pa stavite pržene krofne i protresete kesu.
0 komentari :
Objavi komentar