14. studenoga 2014.

New Orleans Beignet


Sastojci

  •  1 šolja mlake vode
  •  1/4 šolje šećera
  •  1/2 kašičice soli
  •  1 veće

    jaje
  •  2 kašike omekšalog putera
  •  1/4 šolje evaporisanog mleka (nezaslađeno kondenzovano mleko)
  •  4 šolje brašna
  •  25 gr svežeg kvasca
  •   ulje za prženje
  •   prah šećer

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Za mešenje testa za ove krofne sam upotrebila mašinu za hleb: sipajte sastojke redom kako podržava vaša mašina i uključite na program za mešenje testa. Uključite i ostavite da mašina odradi svoje, tj da umesi testo. Kada mašina prvi put stane, prekinite program, izvadite testo iz nje i prebacite u malo nauljenu činiju za testo. Pokrijte ili sterč folijom ili poklopite posudu i ostavite u frižideru preko noći. 
  2. Ujutru izvadite testo iz frižidera i odmah ga razvucite na dasci koju ste malo nauljili. 


  3. Oklagijom razvucite testo, pa ga isecite na kvadrate dimenzija 6x6cm. 
  4. Ugrejte ulje za prženje na 200°C.
  5. Pržite krofne ne više od 2-3 u isto vreme pazeći da sve vreme cele budu u ulju. Ako isplivaju, pritisnite ih rešetkastom kašikom nekoliko pita.
  6. Krofne bi trebalo da se, čim ih spustite u ulje, "naduvaju". Ako se to ne dogodi, ulje nije dovoljno zagrejano. 
  7. Pržite 2-3 minuta i rešetkastom kašikom vadite krofne. 
  8. Odmah ih pospite prah šećerom. Još je jednostavnije, ako prah šećer sipate u papirnu kesu, pa stavite pržene krofne i protresete kesu. 

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar