23. studenoga 2014.

Čokoladni cheesecake


Čokoladni <em>Cheesecake</em> Sastojci
  • Za podlogu:

  •  240 g čokoladnih keksa
  •  40 g maslaca
  • Za kremu:

  •  500 g krem sira (ricotta...)
  •  400 ml slatkog vrhnja
  •  3 jaja
  •  80 g šećera

  •  2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
  •  30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
  •  70 g čokolade
  • Za glazuru:

  •  100 g čokolade
  •  40 g maslaca

Priprema

Vrijeme pripreme:
70 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Kekse sameljite, dodajte otopljeni maslac i po potrebi 1-2 žlice vode da dobijete polurastresitu smjesu. Smjesu čvrsto pritisnite na dno kalupa za torte Ø24 cm.
  2. Sir izmiješajte i umiješajte vrhnje da dobijete kremastu smjesu.
  3. Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte i zajedno s brašnom umiješajte u pripremljeni sir.
  4. Smjesu podijelite napola i u jedan dio umiješajte otopljenu čokoladu.
  5. Na pripremljenu podlogu izlijte smjesu čokolade, poravnajte i preko nje ravnomjerno nanesite svijetlu smjesu.
  6. Kolač pecite u zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 40 minuta. Zatim ga ostavite u otvorenoj pećnici oko 30 minuta da se hladi.
  7. Kolač dobro rashladite u hladnjaku 2-3 sata, zatim prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje

Kolač izrežite zagrijanom oštricom noža kako čokoladna glazura ne bi pucala prilikom rezanja i poslužite.

Savjet

Kolač se ne smije predugo peći jer puca po sredini. Pečen je dok se na dodir prstima sredina kolača pri pritisku vrati natrag

0 komentari :

Objavi komentar