Za podlogu:
- 240 g čokoladnih keksa
- 40 g maslaca
Za kremu:
- 500 g krem sira (ricotta...)
- 400 ml slatkog vrhnja
- 3 jaja
-
80 g
šećera
- 2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
- 30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
- 70 g čokolade
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 40 g maslaca
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Kekse sameljite, dodajte otopljeni maslac i po potrebi 1-2 žlice vode da dobijete polurastresitu smjesu. Smjesu čvrsto pritisnite na dno kalupa za torte Ø24 cm.
-
Sir izmiješajte i umiješajte vrhnje da dobijete kremastu smjesu.
-
Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte i zajedno s brašnom umiješajte u pripremljeni sir.
-
Smjesu podijelite napola i u jedan dio umiješajte otopljenu čokoladu.
-
Na pripremljenu podlogu izlijte smjesu čokolade, poravnajte i preko nje ravnomjerno nanesite svijetlu smjesu.
-
Kolač pecite u zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 40 minuta. Zatim ga ostavite u otvorenoj pećnici oko 30 minuta da se hladi.
-
Kolač dobro rashladite u hladnjaku 2-3 sata, zatim prelijte čokoladnom glazurom.
0 komentari :
Objavi komentar