23. studenoga 2014.

Slatke ploške


Slatke ploške

Sastojci

  •  240 g Petit beurre keksa
  •  100 g maslaca
  •  1 jaje
  •  1 Limun šećer Dolcela By Podravka
  •  85 g šećera u prahu
  •  1 žličica naribane korice naranče
  •  2 žlice kakao praha
  •  200 ml slatkog vrhnja
  •  100 g tamne čokolade
  • Za glazuru:

  •  250 g šećera u prahu
  •  3-4 žlice svježeg limunova soka

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Srednje zahtjevno


  1. Kekse fino sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem.
  2. Tepsiju (18x28 cm) obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno utisnite pripremljenu smjesu.
  3. Jaje, limun šećer i šećer u prahu pomoću električne miješalice kremasto izmiješajte. Dodajte koricu naranče, kakao u prahu, slatko vrhnje, čokoladu otopljenu na pari, dobro promiješajte i prelijte preko keksa.
  4. Pecite 25-30 minuta na 180°C. Izvadite iz pećnice i pustite da se u potpunosti ohladi.
  5. Šećer u prahu pomiješajte sa sokom od limuna i premažite preko kolača.

Posluživanje

Stavite u hladnjak na 2-3 sata, narežite i poslužite.

Savjet

Kolač možete ukrasiti bijelom ili tamnom otopljenom čokoladom.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar