Sastojci
- 240 g Petit beurre keksa
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- 1 Limun šećer Dolcela By Podravka
- 85 g šećera u prahu
- 1 žličica naribane korice naranče
- 2 žlice kakao praha
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g tamne čokolade
Za glazuru:
- 250 g šećera u prahu
- 3-4 žlice svježeg limunova soka
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Kekse fino sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem.
-
Tepsiju (18x28 cm) obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno utisnite pripremljenu smjesu.
-
Jaje, limun šećer i šećer u prahu pomoću električne miješalice kremasto izmiješajte. Dodajte koricu naranče, kakao u prahu, slatko vrhnje, čokoladu otopljenu na pari, dobro promiješajte i prelijte preko keksa.
-
Pecite 25-30 minuta na 180°C. Izvadite iz pećnice i pustite da se u potpunosti ohladi.
-
Šećer u prahu pomiješajte sa sokom od limuna i premažite preko kolača.
0 komentari :
Objavi komentar