Sastojci
- 1 Kvasac instant Dolcela By Podravka
- 70 g šećera
- 150 ml toplog mlijeka
-
4
jaja - 2 žumanjka
- 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela By Podravka
- 250 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
- prstohvat soli
- 1 vrećica Limun šećera Dolcela By Podravka
- 80 g maslaca
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Kvasac razmutite u 2–3 žlice toplog mlijeka, dodajte 1 žličicu šećera, pa ostavite neka se diže 5–10 minuta.
-
Jaja, žumanjke, preostali šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte. -
Postupno dodajte brašno pomiješano sa soli i limun šećerom. Dodajte otopljeni maslac, dignuti kvasac i ostatak toplog mlijeka te dobro izmiješajte.
-
Tijesto izlijte u kalup za vijenac (Ø 24 cm) i
0 komentari :
Objavi komentar