23. studenoga 2014.

Kinder bueno torta

Sastojci



  • Kora (28cm):

  •  4 xxl belanca
  •  4 kašike šećera
  •  2 ravne kašike gustina
  •  1 kašika ulja
  •  1/2 kašičice praška za pecivo
  •  i još 80 g lešnika pečenih, oguljenih i krupno mlevenih ili sitnije seckanih
  •  115g nutelle
  • Fil:

  •  4 xxl žumanca
  •  190g šećera
  •  750ml mleka
  •  80g gustina
  •  40g puding od vanile Dolcela
  •  150g maslaca
  •  150g čokolade 40 % kakaa
  •  100g slatke pavlake
  •  i još: mirror glaze
  •  300 ml slatke pavlake
  •  150 ml slatke pavlake za dekoraciju

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1.   Priprema kore - Kinder bueno
    Kora:
    Svi sastojci da su sobne temperature.
    Ugrejati rernu na 170 C (ventilator) ili 180 klasična rerna. 
    Sa malo soli umutiti mikserom belance u šne, paziti da ne pukne pena. Dodavati 1 po 1 kašiku šećera. Dodati u tankom mlazu ulje pri srednjoj brzini miksera. Prosejani gustin i prašak za pecivo dodati i ručno izmešati sa varjačom.
    Ispečene, oguljene i ja stavim u secko isitnim na sitnije, rasporediti jednako na pleh koji je obložen papirom za pečenje i premazan hladnim margarinom. Preko lešnika rasporediti sneg od belanaca, poravnati i peći oko 15-20 minuta do tzv. suve čačkalice. Vruću koru polako prevrnuti na žicu za hlađenje pa odlepiti papir za pečenje i namazati nutelom preko lešnika. Ostaviti da se ohladi.


  2.   Fil vanila i čokolada- Kinder bueno 
    Fil:
    Svi sastojci za fil da su sobne temperature.
    Od mleka izdvojiti 2,25 dl, ostatak staviti da provri u lonac za kuvanje na pari.
    Žumanca i šećer mikserom umutiti dok ne pobele. Gustin i puding prosejati i promešati sa 2,25 dl mleka, to polako dodati u žumanca svo vreme miksreom mutiti.
    Kad mleko provri dodavati jednu po jednu kutlaču u žumanca, vratiti sve opet u lonac i kuvati dok ne provri konstanto mešajući sa žicom ručno ili mikserom. Kad provri kuvati 5 minuta na maloj temperaturi kod mene na 2-3 od 9, stalno mešajući. Ohladiti fil do sobne temperature.
    Umućenom maslacu dodavati umućeni fil od žumanaca. Dodati umućenu slatku pavlaku i ručno izmešati kao belanca preklapajući odozdo na gore. Dodati 2 kašičice vanila ekstrakta.
    Fil podeliti na pola. U jednu polovinu dodati istopljenu prohlađenu čokoladu, a drugi ostaviti.
    Slaganje:
    1. Kora
    2. Nutella
    3. žuti fil
    4. čokoladni fil ostaviti da se stisne fil
    5. šlag od slatke pavlake malo ohladiti u frižideru
    6. mirror glaze hladan oko 25 C tj sobne temperature naneti na šlag isto u frižider i dekorisati po želji
    7. dekoracija po želji ruže oko 150 ml slatke pavlake i malo kakaa
  3.   Torta pre ukrašavanja - Kinder 
    NAPOMENA:
    *** Torta bez šlaga je visoka 4cm, ako želite još visočiju radite još jednu koru sa 4 belanca ali bez lešnika i nutele. Za fil poduplajte sve puta 2 i onda će biti baš visoka. Ovako sa šlagom bude oko 7cm.
    * Slatku pavlaku sam koristila Meggle i za fil i dekoraciju, navela sam u g koliko ide u fil a ne u ml jer sam odjednom sve izmutila pa dodala

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar