23. studenoga 2014.

Lagane polpete od tikvica i sira


Sastojci

  •  500 g tikvica
  •  250 g sira (gauda ili slični)

  •  100 g cornflakesa (kukuruznih pahuljica)
  •  2 jaja
  •   sol
  •  2 jušne žlice gustina (škrobno brašno)

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Tivice naribati, posoliti i pustiti da puste vodu (oko 10-15 minuta).
    Dobro ih ocijediti.

  2. U ocijeđene tikvice umiješati jaja, zatim naribani sir, mljeveni corflakes, gustin i sol.
    Sve dobro izmiješati.

    Količinu soli staviti po želji. Može se dodati još neki začin.


  3. Od smjese oblikovati polpete i stavljati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
    Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.
    Poslužiti  kao prilog,  uz neki umak. Može i kao glavno jelo uz sezonsku salatu.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar