Sastojci
- 500 g tikvica
-
250 g
sira (gauda ili slični)
- 100 g cornflakesa (kukuruznih pahuljica)
- 2 jaja
- sol
- 2 jušne žlice gustina (škrobno brašno)
Priprema
- Težina:
-
Tivice naribati, posoliti i pustiti da puste vodu (oko 10-15 minuta).
Dobro ih ocijediti.
-
U ocijeđene tikvice umiješati jaja, zatim naribani sir, mljeveni corflakes, gustin i sol.
Sve dobro izmiješati.
Količinu soli staviti po želji. Može se dodati još neki začin.
-
Od smjese oblikovati polpete i stavljati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.
Poslužiti kao prilog, uz neki umak. Može i kao glavno jelo uz sezonsku salatu.
0 komentari :
Objavi komentar