4. listopada 2014.

TORTA SA SIROM






POTREBNO JE
ZA KORE
300 g „plazme mlevene“, 30 g šećera u prahu, 100 g putera, 60 g kokosa
ZA SIRUP 3 dl vode, 150 g šećera
ZA FIL
750 g sremskog sira, 200 g šećera, 50 g gustina, rendana kora od 1 limuna, 2 jajeta, 500 ml slatke pavlake


PRIPREMA
Za sirup prokuvajte vodu i šećer, pa ostavite da se ohladi. Za koru izmešajte „plazmu mlevenu“, šećer u prahu i kokos, a zatim dodajte otopljeni maslac i šećerni sirup. Tu smesu sipajte u modlu. Umutite jaja, šećer i sir, pa postepeno dodajte ostale sastojke za fil. Sipajte ga preko kore, pa pecite na 180 stepeni 50 minuta. Pečenu tortu isecite na parčiće i servirajte sa šumskim voćem i jagodama po vašoj mjeri i želji :D .


 http://zena.blic.rs

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar