- ZA BISKVIT:
- 15 dkg lješnjaka
- 6 bjelanjaka
- 6 žlica šećera
- 6 žlica brašna
- ZA KREMU:
- 6 žumanjaka
- 10 dkg šećera
- 2 vanilin pudinga
- 2 žlice brašna
- 1 l mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 25 dkg margarina
- I JOŠ:
- 20-ak dkg tamnog eurokrema
- Oko 15 dkg petitbeure keksa
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 300ml vrhnja za šlag
-
IZRADA BISKVITA:
1. Prvo lješnjake ispržite i u nekoj staroj krpi izlupajte (usitnite) ih batom za meso. (stavi sliku sa krpom staru)
2. Rastavite okrugli kalup za tortu, postavite masni papir,
te spojite obruč, višak papira koji viri sa vanjske strane odrežite. Papir premažite margarinom i pospite ga malo brašnom.
3. U kalupu rasporedite lješnjake.
4. Bjelanjke izradite da očvrsnu, te postepeno dodavajte šećer, dobit ćete čvrsti snijeg.
5. Dodajte brašno koje pomiješate sa pjenjačom ili kuhačom.
6. Bjelanjke rasporedite u kalupu preko lješnjaka.
7. Pecite na 180 stupnjeva 10-15 minuta.
8. Kada se ohladi, odvojite nožem stranice od obruča, te prevrnite na tacnu, tako da vam lješnjaci ostanu gore.
PRIPREMA KREME:
1. Izradite žumanke sa šećerom, dodajte 2 dc mlijeka, puding i brašno, ostatak mlijeka stavite kuhati.
2. U uzavrelo mlijeko ulijte pripremljene sastojke i miješajte na srednjoj vatri.
3. Prekrijte sa prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
4. U hladno dodajte margarin sobne temperature koji izrežete na listiće, te zajedno izradite.
5. Kremu prepolovite na dva jednaka dijela, te u jedan dodajte čokoladu koju ste istopili na pari i rashladili.
SLAGANJE TORTE:
1. Lješnjake premažite sa eurokremom koji ste malo rastopili da se lakše može mazati.
2. Kekse iskidajte na komadiće i posložite na eurokrem.
3. Premažite žutom kremom.
u-sredini" rel="attachment wp-att-5277">
4. Premažite tamnom kremom.
5. Cijelu tortu premažite izrađenim šlagom, a ja sam još za dekoraciju koristila čokoladu i sjeckane lješnjake.
0 komentari :
Objavi komentar