30. listopada 2014.

Lovački umak

Lovacki-umak


Potrebi sastojci:
Za 5dcl Umaka ;
100g svežih sitno isecenih pečuraka
2 kašike maslaca
1 kašika sitno isečenog crnog luka
1/2 češnja iseckanog belog luka
so
1 kašika brašna
1 dcl belog vina
1,5 dcl bistre supe (može od koncentrata)
1 dcl umaka od paradajza
30 g maslaca
1 kašika sitno iseckanog peršunovog lista
1 kašika sitno iseckanog estragona.
Način pripreme:


Propirjaniti pečurke na maslacu i dodati crni i beli luk; posoliti i pirjaniti dalje dok luk ne omekša. Umešati brašno, usuti vino i kuvati dok ne uvri napola. Zatim dodati supu i umak od paradajza i kuvati dalje mešajući dok umak ne dobije željenu gustinu. Na kraju dodati maslac, peršun i estragon.Napomena: Umesto umaka od paradajza može se staviti kašika-dve paradajza iz tube razmućenog sa pola decilitra supe.

Related Posts:

  • JUNETINA STROGANOV 350 g šampinjona 750 g bifteka 3 kašike dižon senfa 400 ml pavlake 100 g kiselih krastavaca 5 kašika maslinovog ulja 1 kašika sušenog vlašca so (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); biber Priprema: … Read More
  • Mešana salata sa jajima Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); glavica zelene salateglavica endivi… Read More
  • Punjeni ćevapi POTREBNO JE: 700 g mlevenog svinjskog mesa, 100 g dimljene mesnate slanine, 150 g trapista, so, biber. PRIPREMA: Slaninu sameljite ili kratko izblendajte, pa pomešajte sa mlevenim mesom, posolite i pobiberite. Sir nas… Read More
  • Marinirani šampinjoni Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); šampinjonisirćeso … Read More
  • BRZO I UKUSNO: Pljeskavice od krompira sa mesom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: sirov krompir 5-6 kom faširano (mljeveno), prethodno proprženo meso – 150 gr luk – 1 glavica, može i 1 čen bijelog luka, ako volite jaje … Read More

0 komentari :

Objavi komentar