Recept za pripremu šunke sa povrćem Za 6 osoba potrebno je:
125 g maslaca
6 žumanaca
1/2 šolje kisele
Pavlake
4 kašike brašna
6 belanaca
12 kašika nastruganog parmezana
125 g krupno isečene šunke
1/2 šolje obarenog mladog graška
2 šolje obarenog karfiola rastavljenog na cvetiće
1 šolja pečuraka isečenih na listiće i propirjanjenih na maslacu
Priprema:
Umutiti penasto maslac, dodati žumanjke, kiselu pavlaku i 2 kašike
brašna i dobro izmešati. Posebno ulupati čvrstu penu od belanaca, dodati
preostalo brašno i 2 kašike nastruganog parmezana, pa sve lako umešati u
prvu masu.
Polovinu ove mase izručiti u vatrostalnu činiju podmazanu maslacem.
Preko ovog sloja rasporediti najpre seckanu šunku, zatim mladi grašak,
pa karfiol i pečurke, posipajući svaki red sa 2 kašike struganog
parmezana. Na kraju izručiti drugu polovinu mase.
Ovako pripremljeno predjelo staviti u hladnu pećnicu, uključiti je
na 225°C i peći 45 minuta ili dok se masa ne stegne i zapeče. Služiti
vrlo toplo.
Štrudla od jabuka i oraha
U
nedostatku vlastitih domaćih jabuka, možemo ih pronaći na akcijama u trgovačkim
centrima po povoljnim cijenama. Prije nekoliko dana i ja sam ih tako kupila,
djeca su ih se zasitila pa je nekoliko jabuka ostalo netaknuto.…Read More
Pileći cordon bleu iz pećnice
Ovoga puta bit će to provjereni recept zocacro. Preporučujem ga jer je jako fin, zasitan i gotovo bez masnoće.
Sastojci:
800 grama pilećeg filea (4-6 komada)
papar
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});…Read More
Tjestenina i piletina u bijelom umaku
U mojoj kuhinji je kombiniranje s tjesteninom dopušteno isključivo
prilikom pripreme obroka za mene i djecu, osim kad je u pitanju klasična
tjestenina u goveđem ili bolonjeze gulašu. Djeca su nedavno tražila da
pripremi…Read More
Ražnjići od rolovane piletine
Sastojci za 5 osoba:0,5 kg pileća prsa (4 filea)2 čena češnjaka4 žlice pasirane rajčice10-15 dag pršuta ili pancete (8 feta)malo suhog bosiljkamalo ulja za prženje1 dl bijelog vina5 štapića za ražnjiće (Ukoliko su drveni ond…Read More
0 komentari :
Objavi komentar