30. listopada 2014.

Šunka sa povrćem na bečki način

sunka sa povrcem


Recept za pripremu šunke sa povrćem
Za 6 osoba potrebno je:
  • 125 g maslaca
  • 6 žumanaca
  • 1/2 šolje kisele
  • Pavlake
  • 4 kašike brašna
  • 6 belanaca
  • 12 kašika nastruganog parmezana
  • 125 g krupno isečene šunke
  • 1/2 šolje obarenog mladog graška
  • 2 šolje obarenog karfiola rastavljenog na cvetiće
  • 1 šolja pečuraka isečenih na listiće i propirjanjenih na maslacu
Priprema:
  1. Umutiti penasto maslac, dodati žumanjke, kiselu pavlaku i 2 kašike brašna i dobro izmešati. Posebno ulupati čvrstu penu od belanaca, dodati preostalo brašno i 2 kašike nastruganog parmezana, pa sve lako umešati u prvu masu.


  2. Polovinu ove mase izručiti u vatrostalnu činiju podmazanu maslacem. Preko ovog sloja rasporediti najpre seckanu šunku, zatim mladi grašak, pa karfiol i pečurke, posipajući svaki red sa 2 kašike struganog parmezana. Na kraju izručiti drugu polovinu mase.
  3. Ovako pripremljeno predjelo staviti u hladnu pećnicu, uključiti je na 225°C i peći 45 minuta ili dok se masa ne stegne i zapeče. Služiti vrlo toplo.

0 komentari :

Objavi komentar