350 g šampinjona
750 g bifteka
3 kašike dižon senfa
400 ml pavlake
100 g kiselih krastavaca
5 kašika maslinovog ulja
1 kašika sušenog vlašca
so
biber
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju, a crni luk iseckajte. Dinstajte luk na tihoj
vatri dok ne postane staklast. Očistite i isecite pečurke i dodajte ih u
tiganj. Za to vreme isecite biftek na tanke trake. Kada pečurke budu
gotove, odnosno kada ispari voda koju su pustile, prebacite ih, zajedno
sa lukom, u veliku činiju i ostavite sa strane. Dodajte još malo ulja u
tiganj. Sipajte polovinu mesa i propržite ga par minuta, izvadite i isto
učinite sa drugom polovinom bifteka. Vratite u tiganj luk i šampinjone,
a potom umešajte i senf, začine, pavlaku i seckane kornišone.
Kuvajte
na tihoj vatri i pazite da ne proključa. Dodajte vlašac. Sos prelijte
preko mesa i poslužite toplo.
blic.rs
Related Posts:
Slatki pečeni pužići
Sastojci
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
250 g brašna 125 g putera 60 g šeće… Read More
Hleb sa bundevom
Sastojci
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
400 g kuvane ispasirane bundeve4 ja… Read More
Kako očistiti pluća od katrana i toksina?
Liječnici zbog toga svim pušačima preporučuju da se jednostavno
odreknu te nimalo dobre navike. Ako već pušite, potrudite se da barem smanjiti rizik od obolijevanja od raka.
Postoje različiti načini očistiti pluća od katra… Read More
Štrudla s makom
Sastojci
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Za testo:3 jaja½ l mleka1 kašika ma… Read More
Fenomenalni čokoladni francuski tost
Kalorijska bomba kojoj nećete moći odoleti. Ovaj
čokoladni francuski tost je više od tosta – to je poslastica koja će
probuditi sva vaša čula.
Iako je reč o tostu ne preporučujemo ga za doručak. Ovo jedan od … Read More
0 komentari :
Objavi komentar