3. siječnja 2015.

JUNETINA STROGANOV

80502_13_630x0
350 g šampinjona
750 g bifteka
3 kašike dižon senfa
400 ml pavlake
100 g kiselih krastavaca
5 kašika maslinovog ulja
1 kašika sušenog vlašca
so


biber

Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju, a crni luk iseckajte. Dinstajte luk na tihoj vatri dok ne postane staklast. Očistite i isecite pečurke i dodajte ih u tiganj. Za to vreme isecite biftek na tanke trake. Kada pečurke budu gotove, odnosno kada ispari voda koju su pustile, prebacite ih, zajedno sa lukom, u veliku činiju i ostavite sa strane. Dodajte još malo ulja u tiganj. Sipajte polovinu mesa i propržite ga par minuta, izvadite i isto učinite sa drugom polovinom bifteka. Vratite u tiganj luk i šampinjone, a potom umešajte i senf, začine, pavlaku i seckane kornišone.

Kuvajte na tihoj vatri i pazite da ne proključa. Dodajte vlašac. Sos prelijte preko mesa i poslužite toplo.
blic.rs

Related Posts:

  • Slatki pečeni pužići Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 250 g brašna 125 g putera 60 g šeće… Read More
  • Hleb sa bundevom Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 400 g kuvane ispasirane bundeve4 ja… Read More
  • Kako očistiti pluća od katrana i toksina? Liječnici zbog toga svim pušačima preporučuju da se jednostavno odreknu te nimalo dobre navike. Ako već pušite, potrudite se da barem smanjiti rizik od obolijevanja od raka. Postoje različiti načini očistiti pluća od katra… Read More
  • Štrudla s makom Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za testo:3 jaja½ l mleka1 kašika ma… Read More
  • Fenomenalni čokoladni francuski tost Kalorijska bomba kojoj nećete moći odoleti. Ovaj čokoladni francuski tost je više od tosta – to je poslastica koja će probuditi sva vaša čula. Iako je reč o tostu ne preporučujemo ga za doručak. Ovo jedan od … Read More

0 komentari :

Objavi komentar