3. siječnja 2015.

JUNETINA STROGANOV

80502_13_630x0
350 g šampinjona
750 g bifteka
3 kašike dižon senfa
400 ml pavlake
100 g kiselih krastavaca
5 kašika maslinovog ulja
1 kašika sušenog vlašca
so


biber

Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju, a crni luk iseckajte. Dinstajte luk na tihoj vatri dok ne postane staklast. Očistite i isecite pečurke i dodajte ih u tiganj. Za to vreme isecite biftek na tanke trake. Kada pečurke budu gotove, odnosno kada ispari voda koju su pustile, prebacite ih, zajedno sa lukom, u veliku činiju i ostavite sa strane. Dodajte još malo ulja u tiganj. Sipajte polovinu mesa i propržite ga par minuta, izvadite i isto učinite sa drugom polovinom bifteka. Vratite u tiganj luk i šampinjone, a potom umešajte i senf, začine, pavlaku i seckane kornišone.

Kuvajte na tihoj vatri i pazite da ne proključa. Dodajte vlašac. Sos prelijte preko mesa i poslužite toplo.
blic.rs

0 komentari :

Objavi komentar