5. listopada 2014.

Lješnjak torta

 

Potrebni sastojci za biskvit

10 bjelanjaka
280 g šećera
280 g preprženih blanširanih lješnjaka
2 žlice kakaa

Za čokoladnu kremu

5 žumanjaka
1 cijelo jaje
150 g šećera
 50 g tamne čokolade
250 g maslaca ili margarina (sobne temperature)

Za kremu od vanilije

4 žumanjka
2 pudinga od vanilije
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
0,7 l mlijeka
0,5 l tučenog slatkog vrhnja

Priprema

1. Prvo izradite obje kreme.
2.

Za čokoladnu kremu izmiješajte i na pari otopite žumanjke, jaje, šećer i čokoladu. Kad se smjesa ohladi dodajte ju izrađenom maslacu i sve dobro izradite u finu kremu.
3. Za vanilin kremu, žumanjke, puding i šećer izradite i skuhajte sa 0,7 l mlijeka. Smjesu ohladite, dobro izradite mikserom, pa joj dodajte 0,5 l tučenog slatkog vrhnja. 4. Za biskvit zagrijte pećnicu na 180 °C. Izmiksajte preostale bjelanjke u čvrst snijeg, smjesi izmjenično dodavajte šećer, pržene, blanširane mljevene lješnjake i kakao. Smjesu dobro izmiješajte gumenom žlicom. Pecite u prethodno premazanom i papirom za pečenje obloženom kalupu za torte (ja sam radila u kalupu promjera 25 cm). Vrijeme pečenja ovisi o pećnici, najbolje je češće provjeriti uz pomoć čačkalice. Čista i suha čačkalica znak je dovoljno pečenog biskvita. Ohladite ga.
5. Stavite biskvit na tacnu za torte po vašem izboru, zatim vratite opran i posušen obruč kalupa za torte, (ja sam ga dodatno još obložila papirom za pečenje). Biskvit lagano (ne previše) natopite mlijekom, pa ga premažite prvo čokoladnom kremom, izravnajte, pa zatim premažite i vanillin kremom. Vrh torte pospite mljevenim preprženim lješnjacima. Tortu držite na hladnom najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Prije samog posluživanja maknite obruč kalupa, te lagano odvojite i maknite papir za pečenje. Ukrasite tortu čokoladnom glazurom i tučenim slatkim vrhnjem. Uživajte!

Related Posts:

  • Liège vafle Sastojci Broj osoba: 6 osoba Mere su u šoljama od 2,5 dl  paketić … Read More
  • Mini čizike (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema 40 min U kalupe za muffine stavite papirnate košarice. Na dno svake stavite keks, ali tako da je prednja strana keksa sa motivom okrenuta p… Read More
  • Vijenac s makom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Priprema 2h Tijesto: Kvasac razmrvimo u 4 žlice toplog mlijeka, dodamo 1 žlicu šećera, promiješamo i pokrijemo čistom krpom da se diže cca 30 min&nbs… Read More
  • Monte torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ovisno od oblika i veličine pleha za pečenje u koji slažete sastojke, te o eventualnom ukrašavanju, po ovom receptu možete izraditi raskošnu tortu ili obični kolač.… Read More
  • KREMASTE VOĆNE PALAČINKE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE: ZA TESTO: 2 jajeta, 3dl mleka, 15 kašika brašna, rendana kora 1 limuna, prstohvat soli, 1 kašičica šećera, 3 dl vode. ZA FIL:, 300 g miks crveno… Read More

0 komentari :

Objavi komentar