5. listopada 2014.

Lješnjak torta

 

Potrebni sastojci za biskvit

10 bjelanjaka
280 g šećera
280 g preprženih blanširanih lješnjaka
2 žlice kakaa

Za čokoladnu kremu

5 žumanjaka
1 cijelo jaje
150 g šećera
 50 g tamne čokolade
250 g maslaca ili margarina (sobne temperature)

Za kremu od vanilije

4 žumanjka
2 pudinga od vanilije
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
0,7 l mlijeka
0,5 l tučenog slatkog vrhnja

Priprema

1. Prvo izradite obje kreme.
2.

Za čokoladnu kremu izmiješajte i na pari otopite žumanjke, jaje, šećer i čokoladu. Kad se smjesa ohladi dodajte ju izrađenom maslacu i sve dobro izradite u finu kremu.
3. Za vanilin kremu, žumanjke, puding i šećer izradite i skuhajte sa 0,7 l mlijeka. Smjesu ohladite, dobro izradite mikserom, pa joj dodajte 0,5 l tučenog slatkog vrhnja. 4. Za biskvit zagrijte pećnicu na 180 °C. Izmiksajte preostale bjelanjke u čvrst snijeg, smjesi izmjenično dodavajte šećer, pržene, blanširane mljevene lješnjake i kakao. Smjesu dobro izmiješajte gumenom žlicom. Pecite u prethodno premazanom i papirom za pečenje obloženom kalupu za torte (ja sam radila u kalupu promjera 25 cm). Vrijeme pečenja ovisi o pećnici, najbolje je češće provjeriti uz pomoć čačkalice. Čista i suha čačkalica znak je dovoljno pečenog biskvita. Ohladite ga.
5. Stavite biskvit na tacnu za torte po vašem izboru, zatim vratite opran i posušen obruč kalupa za torte, (ja sam ga dodatno još obložila papirom za pečenje). Biskvit lagano (ne previše) natopite mlijekom, pa ga premažite prvo čokoladnom kremom, izravnajte, pa zatim premažite i vanillin kremom. Vrh torte pospite mljevenim preprženim lješnjacima. Tortu držite na hladnom najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. Prije samog posluživanja maknite obruč kalupa, te lagano odvojite i maknite papir za pečenje. Ukrasite tortu čokoladnom glazurom i tučenim slatkim vrhnjem. Uživajte!

Related Posts:

  • Dan i noć (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je:100 g šećera, 5 jaja, 180 g brašna, vanilin šećer, 3 rebra čokolade.Za fil: 3 belanca, 150 g maslaca, 150 g šećera, 3 dcl mleka, 60 g br… Read More
  • Bananita (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je:400 g šlag-krema od vanile, 400 ml mleka, 8 kašika šećera, 400 g izlomljene plazme, 400 ml kisele pavlake, 15 čokoladnih bananica, 200-300 g … Read More
  • Jesenja torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je:za kore: 6 jaja, 300 g brašna, 300 g šećera u prahu, kesica vanilin šećera, kašičica praška za pecivo, 150 ml mleka, 150 g putera, 300 g pečene… Read More
  • Kokos torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je: za koru: 6 jaja, 6 kašlka vode, 180 g šećera e 6 kašika brašna, prašak za pecivo za fil: 1 lit.mleka, 3 pudinga od vanile, 250 … Read More
  • Plazma torta sa višnjama i bananom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je:300 gr mlevene plazme, 150 gr margarina, oko3 dl mleka, 70 gr šećera u prahu + 3 kašike kristal šećera, 2-3 štangle čokolade za kuvanje, 100 gr ml. ora… Read More

0 komentari :

Objavi komentar