30. rujna 2014.

Dan i noć







Potrebno je:
100 g šećera, 5 jaja, 180 g brašna, vanilin šećer, 3 rebra čokolade.
Za fil: 3 belanca, 150 g maslaca, 150 g šećera, 3 dcl mleka, 60 g brašna, kesica vanilin šećera, 1 rebro čokolade.



Priprema:

Žumanca i šećer penasto umutiti i postepeno dodavati brašno, čvrst sneg od belanaca i vanilin šećer. Sve još malo promešati i masu podeliti na dva dela. Jednu polovinu ispeći, a u drugu umešati izrendanu čokoladu i onda posebno ispeći.
Priprema fila za tortu: Od 3 belanceta napraviti čvrst sneg, dodati šećer i vanilin šećer i sve dobro ulupati.
Filovati tortu i staviti još malo u pećnicu da se do kraja ispeče. Ohlađenu tortu preliti glazurom od čokolade.

Related Posts:

  • Vijenac s makom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Priprema 2h Tijesto: Kvasac razmrvimo u 4 žlice toplog mlijeka, dodamo 1 žlicu šećera, promiješamo i pokrijemo čistom krpom da se diže cca 30 min&nbs… Read More
  • Mini čizike (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema 40 min U kalupe za muffine stavite papirnate košarice. Na dno svake stavite keks, ali tako da je prednja strana keksa sa motivom okrenuta p… Read More
  • Liège vafle Sastojci Broj osoba: 6 osoba Mere su u šoljama od 2,5 dl  paketić … Read More
  • Monte torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ovisno od oblika i veličine pleha za pečenje u koji slažete sastojke, te o eventualnom ukrašavanju, po ovom receptu možete izraditi raskošnu tortu ili obični kolač.… Read More
  • KREMASTE VOĆNE PALAČINKE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE: ZA TESTO: 2 jajeta, 3dl mleka, 15 kašika brašna, rendana kora 1 limuna, prstohvat soli, 1 kašičica šećera, 3 dl vode. ZA FIL:, 300 g miks crveno… Read More

0 komentari :

Objavi komentar