Potrebno je:
100 g šećera, 5 jaja, 180 g brašna, vanilin šećer, 3 rebra čokolade.
Za fil: 3 belanca, 150 g maslaca, 150 g šećera, 3 dcl mleka, 60 g brašna, kesica vanilin šećera, 1 rebro čokolade.
Priprema:
Žumanca i šećer penasto umutiti i postepeno dodavati brašno, čvrst sneg od belanaca i vanilin šećer. Sve još malo promešati i masu podeliti na dva dela. Jednu polovinu ispeći, a u drugu umešati izrendanu čokoladu i onda posebno ispeći.
Priprema fila za tortu: Od 3 belanceta napraviti čvrst sneg, dodati šećer i vanilin šećer i sve dobro ulupati.
Filovati tortu i staviti još malo u pećnicu da se do kraja ispeče. Ohlađenu tortu preliti glazurom od čokolade.
0 komentari :
Objavi komentar