30. rujna 2014.

Kokos torta







Potrebno je: 
za koru: 6 jaja, 6 kašlka vode, 180 g šećera e 6 kašika brašna, prašak za pecivo 
za fil: 1 lit.mleka, 3 pudinga od vanile, 250 g šećera, 250 g margarina, 100 g kokosa



Priprema:
 
Kora:
Ulupati 6 belanca i malo soli u čvrst šam.Posebno ulupati žumanca sa šećerom, sipati vode i mutiti još malo, pa dodati brašno pome-šano sa praškom za pecivo. Na kraju polako umešati sneg od belanaca.Smesu uliti u pleh obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.Ohladjenu kori preseći napola.
Fil: U malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom i ukuvati razmućen puding.Mešati dok se ne zgusne te ostaviti da se ohladi, a zatim ohladjeno sastaviti sa umućenim margarinom.Na kraju u krem dodati kokos i nafilovati kore. Odgore tortu posuti kokosom.

Related Posts:

  • ČUPAVA TORTA "Plazma mlevena",  i čokolada dovoljni su da očas posla napravite ukusnu poslasticu u kojoj ćete uživati. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE ZA KORE 10 belanaca, 10 žumanaca, 300 … Read More
  • Dan i noć (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je:100 g šećera, 5 jaja, 180 g brašna, vanilin šećer, 3 rebra čokolade.Za fil: 3 belanca, 150 g maslaca, 150 g šećera, 3 dcl mleka, 60 g br… Read More
  • Bananita (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je:400 g šlag-krema od vanile, 400 ml mleka, 8 kašika šećera, 400 g izlomljene plazme, 400 ml kisele pavlake, 15 čokoladnih bananica, 200-300 g … Read More
  • Jesenja torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je:za kore: 6 jaja, 300 g brašna, 300 g šećera u prahu, kesica vanilin šećera, kašičica praška za pecivo, 150 ml mleka, 150 g putera, 300 g pečene… Read More
  • Plazma torta sa višnjama i bananom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebno je:300 gr mlevene plazme, 150 gr margarina, oko3 dl mleka, 70 gr šećera u prahu + 3 kašike kristal šećera, 2-3 štangle čokolade za kuvanje, 100 gr ml. ora… Read More

0 komentari :

Objavi komentar